And the winner is...

Årets pris för sämst uppdatering på sin blogg utdelas till- MOI!

Jag vet inte riktigt vad som flugit i mig, eller rättare sagt kanske vad som inte flugit i mig. Jag har varit helt bortkopplad från min lille macbook i snart hela 10 dagar, vilket tyvärr inneburit ZERO blogginläggg.

Nu är jag ledig ett par dagar så jag har bestämt mig för att ta tag i det här nu igen, jag kan ju inte bara kasta iväg någonting som jag jobbat lite på att bygga upp. De kommande dagarna hoppas jag kunna berätta en hel del nya grejer och tänkte bland annat visa lite av vad tomten gav mig. Dessutom nalkas nyår och alla förberedelser som hör till. Som tur är har jag faktiskt både bestämt kläder och var jag ska vara vilket känns väldigt skönt på ett avstressande vis.
Ikväll blir det bio med Finan, vilken det blir har vi inte än bestämt men jag lär berätta sen.
Liten förhandstitt på vad jag kommer att klä mig i på nyår

So long,

EE.

White Christmas

Läste i tidningen i morse att det kommer att bli en vit jul - ÄNTLIGEN!

Jag vet att vissa verkligen inte tycker om det här vädret, men enligt mig är det underbart. Är det nu vinter så ska det banne mig vara snö och riktigt kallt. De senaste dagarna har det snöat helt otroligt mycket och allt har lagt sig vilket gör att det är väldigt mycket snö som täcker landskapet just nu.

Igår natt hörde den 13e värdfamiljen av sig angående mitt Au Pair-år, men även där fick det tyvärr bli ett nej. Har ställt in mig nu på att jag inte kommer att komma iväg i januari, däremot håller jag fortfarande tummarna och hoppet uppe om att det kanske blir i februari.

EE.

Christmas Lights


Jag är verkligen en sucker för julmusik, och helst av allt ska det vara de riktiga klassikerna med originalartister. En ny låt som omtalats mycket redan detta år är Christmas Lights made by Coldplay. På något härligt vis får den fram rätt sorts julstämning men den blir samtidigt inte tjatig. Högsta betyg får denna nya jullåt av mig och återigen har Coldplay träffat rätt.

EE.

Three more

Kom på att det egentligen är svårt att göra en önskelista som jag gjorde igår - det är hela tiden saker som ändras, saker faller bort och andra tillkommer. Dessa 3 par fotprydnader från Zara hade tomten gärna fått ge mig i julklapp i år.

EE.

Winter twilight

Av någon anledning har hela denna dagen känt som torsdag - precis som i förra veckan är jag förvirrad på dagarna.
Efter att ha varit hemma sjuk från jobb igår så har jag känt mig på topp idag, har hunnit med jobb, träning och nu dessutom lussebak.

Igår var jag ute på en promenix med vår hund Zack nere på stranden. Det var iskallt så det blev full utrustning med termobyxor, curlingkängor och allt annat som skyddar mot kylan. Tog några bilder då det var en helt underbar kväll och när jag kom hem var jag helt röd om både kinderna och nosen - härligt värre!

Dagens lussekatter

EE.

This year's...

Vaknade upp imorse av killer illamående och ont i magen för att minuten efter få veta att vattnet av okänd anledning stängts av i byggnaden! Efter kort fundering ringde jag jobbet och talade om dagens symtom, ovetandes om vad som är galet med mig fick jag därefter order om att stanna hemma då det går magsjuka på jobbet och risken finns att det var just detta jag drabbats av. Timmarna har gått och jag har inte blivit sämre utan till och med lite bättre så någon magsjuka tror jag inte att jag behöver oroa mig för - inte än i alla fall!

Morgonen spenderades med att läsa ut boken One Fifth Avenue av Candace Bushnell, tipsar om den om man som jag är galen i New York och Candace övriga böcker däribland Lipstick Jungle och inte minst Sex and the City.

För övrigt har jag nu kommit upp i 11 stycken värdfamiljer som hört av sig - i lördags faktiskt en som bodde i New York, men av olika anledningar har även dessa tyvärr fått ett nej av mig. Ni kanske tycker att jag verkar lite väl kräsen och det tycker jag med ibland, men tänker man efter så handlar det ju om ett helt år som jag ska vara borta vilket gör att det är väldigt mycket som ska klicka mellan mig som Au Pair och värdfamiljen.

Under dagen har jag dock haft tid att göra ett litet collage av vissa grejer på min önskelista detta år.
1. iPod shuffle - är i extremt behov av denna till träningen
2. Influence by Mary-Kate & Ashley Olsen - bok med massor av inspiration
3. Sex and the City Essential Collection - i behov av denna skokartong
4. Resväska - har insett att jag måste ha en ny inför mitt Au Pair-år
5. Gossip Girl season 2 - min favoritserie som jag inte får nog av
6. US-dollars - inför mitt år i staterna
7. YSL Parisienne - behöver en ny signaturdoft

EE.

Friday, holy Friday

Äntligen fredag - och det har känts i kroppen hela dagen på något vis.

Började dagen med jobb mellan 9-13.30, inte helt tokig arbetsdag för att sedan bege mig raka vägen mot Malmö tillsammans med Måns för julshopping. Jag hittade inte speciellt mycket tyvärr, dock gjorde jag en upptäckt till ett kommande projekt som jag nu håller på att fundera lite kring. Vad det är för projekt får ni veta inom en snar framtid, eller när det är klart helt enkelt.

När jag väl kom hem för ca 1 timme sen låg där en avi från posten på ett par skor jag köpt denna veckan. Dessa skor har jag nog önskat att de funnits i min skogarderob sen de kom ut i butik förra hösten - dumt nog slog jag aldrig till vilket jag bittert fått ångra. För någon vecka sen såg jag att just dessa skor låg ute på tradera - och i tisdags var det jag som kammade hem auktionen. De kommer garanterat att bli en ny favorit som jag tror kommer att användas flitigt.

Skor Zara Fall 2009

EE.

Yummie !

Hela denna dag har för mig känts som en fredag, vilket gör att det blir trist när man inser att det bara är torsdag. På jobbet var det några som bakade pepparkakor vilket gjorde att jag själv blev så otroligt sugen på att baka just pepparkakor. Jag vet - fjärde gången på ca. 1,5 vecka gör att mitt bakande börjar spåra ur. Men jag skyller på att det trots allt är december, vilket gör det lite mer okej med all bakning.

Den 8e familjen har idag hört av sig och hade det inte varit för att de bodde mitt i ingenstans hade det kanske blivit fortsatt kontakt och intervju. En lite rolig grej var att pappan i familjen varit med i America's Got Talent för något år sedan och nu turnerade runt en del. Barnen såg helt underbara ut - men jag har fortfarande is i magen och vill att det ska kännas 100 % bra, i alla fall med tanke på att det inte ens gått 2 veckor sen min ansökan blev godkänd.

NU - torsdagsmys med Måns.

EE.

In style of

Hade jag befunnit mig på lite varmare breddgrader just nu, t.ex. New York hade jag velat gå runt i något liknande det här.
EE.

Mood for baking

Har på 1,5 vecka bakat hela tre gånger, vet inte riktigt vad som flugit i mig. Det kan ha varit längtan efter lussekatter som gjorde att jag ville baka den första gången, längtan efter mer lussekatter (då första omgången snabbt försvann) + hembakade frukostbullar som gjorde att jag ville baka andra gången och slutligen bristen på frukostbullar då den första omgången fick stanna kvar hos pappa som gjorde att det blev bak idag.

Redan igår kväll bestämde jag mig för att jag skulle jobba idag och inte vara sjuk hemma längre, så blev det också. Jag känner mig fortfarande långt från kry, men ibland måste man ta till viljestyrkan ändå och bara strunta i det. För att uppdatera lite angående Au Pair sökandet så har nu sammanlagt 7 familjer hört av sig, dock fortfarande inte den rätta.

Sitter just nu och läser boken One Fifth Avenue av Candace Bushnell - författaren till Sex and the City.

Lussebak i fredags
Present till farmor som fyllde år i måndags, två nya tomtar pappa rekryterat
Dagens bullar - mums !
Eftermiddagsmys med bok

EE.

Looking through memories

Sängliggande ytterliggare en dag, suck!

Efter mitt inlägg här igår ringde jag min chef och meddelade att jag skulle vara hemma idag också då jag inte hade börjat känna mig bättre. Tur var det för denna dagen har spenderats i soffan under täcke framför TVn och i sängen med datorn i knäet - börjar så smått att bli bättre så jag har bestämt att jag ska jobba imorgon trots allt.
Har kollat lite serier, kollar lite bloggar och även sett de två första Harry Potter-filmerna.

För en stund sen började jag titta igenom alla kort jag har på denna datorn och jag fastnade vid bal- och studentbilderna. I flera flera år längtade jag efter den sista veckan på gymnasiet då det först är studentbal sen själva studentdagen. Lyckan som fyllde en de båda dagarna är något jag aldrig kommer att glömma och det bästa är att en del ögonblick lyckades fångas på kort.

Dessutom kul att titta tillbaka på bilder när jag var blond, lite skillnad jämfört med hur jag ser ut nu.
Getting ready
Innan bilfärden mot förminglet i Lund hos Bohlin
On my way
På röda mattan med baldejt Hampus och Rutger
Röda mattan med Rutger och Julia
Strike a pose
Lycka

EE.

In bed creating a New Header

Måndag den 6e december idag, ja!

Känt mig lite småkonstig i kroppen under helgen så imorse när jag väl kom till jobb hände det som inte fick hända - världens förkylning bröt ut och lilla jag fick traska hem igen med stora steg mot värme och sängen. Än så länge har jag inte fått någon feber eller sådär, men förkylningen + halsont gör att jag långt ifrån är på topp. Måste dessutom om bara en liten stund meddela min chef om jag kan jobba imorgon eller inte, annars måste de sätta in en vikarie.

För att ändå försöka göra det bästa av sängliggandet tog jag tag i en sak jag funderat på ett tag, nämligen att göra en ny header till bloggen. Det blev lite experimenterande och slutresultatet blev headern som jag nu lagt upp. Kommer att inom de närmsta dagarna känna efter om den får stanna eller ej, så jag får se om den passar helt enkelt.

Kom på att jag måste skriva min önskelista snart, men vad är det egentligen jag önskar mig detta år?

EE.

A cold/snowy/stormy 2nd december

Det bara snöar, snöar och snöar ! Imorse begav jag mig vinglandes på cykel mot jobb och redan då var det uselt väglag. Som tur är stannade vi inne hela dagen och begav oss inte ut, så jag har i alla fall sluppit frysa om tårna - mina varma Curling kängor är lägligt nog på lagning och just nu får jag klara mig med gummistövlar. Min inte alltför långa dag på jobb slutade för en stund sen och då det snöat mer eller mindre hela dagen var det inte den lättaste uppgift att bege sig hem på cykel. Dock är jag nu hemma i värmen men ska snart bege mig ut tillsammans med Josefine för att ta oss till Friskis&Svettis och träna.

Igår kväll hörde ytterliggare en familj av sig, dock bodde dem i en liten ort någonstans i Wisconsin och delade inte alls mina intressen - med andra ord blev det alltså ett nej där med. Än så länge har ingen hört av sig idag, men dagen är ju långt från slut så jag hoppas på att någon mer hör av sig kanske redan idag.

Just nu utanför mitt fönster
Photobooth x2

EE.

An afternoon in the city

Idag har jag varit ledig, vilket för mig var välbehövligt.

Under gårkvällen och morgonen idag har ytterliggare 2 familjer hört av sig - den ena verkade intressant vid första anblicken men när jag började fundera och känna efter så bestämde jag mig för att tacka nej även där. Har varit i kontakt med SI idag för att fråga lite saker och de var överraskade över hur snabbt familjerna börjat höra av sig. Nu ska jag självklart inte förvänta mig att familjer kommer att höra av sig varje dag - men det är kul att man har börjat få kontakt i alla fall. Håller bara tummarna för att jag lyckas komma dit jag vill - känner just nu att det inte är någon annanstans som lockar.

Nu fram emot kvällen har jag börjat känna mig lite smådålig, får bara hoppas på att jag fortsätter min friska höst med en frisk vinter och slipper bli sjuk !

Idag har jag dels hållt på med Au Pair relaterade saker, dels ägnat mig åt lite julklappsshopping i Malmö.

Tröja & Skärp H&M
Byxor Gina Tricot
Skor Nilssons
Ett snöigt och juligt Malmö
1a december fick firas med en lussekatt
All julskyltning gav härlig stämning
På H&M fanns det fortfarande plagg kvar från samarbetet med Lanvin

EE.

RSS 2.0