Monday oh monday

Jaha, min första riktiga måndag idag på väldigt länge.
Med riktig måndag syftar jag på att jag har jobbat 8h idag och 2,5 veckor till som väntar av min praktikplats.

I lördags blev det shopping i Malmö och äntligen hittade jag den rätta skinnjackan, kommer att visa den någon gång framöver (vilket betyder att jackorna från H&M ska skickas tillbaka denna veckan). På kvällen gick jag på bio och såg Eat Pray Love med Julia Roberts. Filmen var enligt mig väldigt bra och kändes som en riktig "feel good"-film, blev så otroligt inspirerad till att någon gång i mitt liv också göra en sådan livsförändrande resa.
Den regniga gårdagen spenderades först med en film, sen packning inför flytt till pappa, flytt och efter det musikalen Spelman på taket på lunds statsteater.

Nu börjar som sagt två fullspäckade praktikveckor, detta för att jag ska kunna göra min Au Pair ansökan helt komplett. Kommer inte att ha så mycket tid för att skriva här på bloggen, men några små inlägg ska jag nog kunna hinna med.

EE.

It's a weekend again !

Såå skönt det är med helg igen.

Inte för att den här veckan egentligen har varit speciellt jobbig, varit ledig de flesta dagarna men igår jobbade jag. Från och med måndag och två veckor fram kommer jag att jobba 8-16 varje dag, har nämligen äntligen fått igenom mina två praktikveckor. Det ska bli spännande att se hur detta ska gå, känner på mig att det kommer att bli två riktigt utmattande veckor, men ibland får man ta sig i kragen och bara bita ihop egentligen. Jag gör ju allt det här för att jag vill nå ett mål som jag satt upp och detta gör att jag kommer en riktigt bra bit på vägen.

I tordags började jag dagen med en snabb visit hos Sjödahl, skulle lämna över en lista på saker man helst inte får missa när man är i New York. Tillsammans med sin familj är hon just nu i det stora äpplet och det känns som att jag inte kan vara mer avundsjuk än vad jag är just nu, men jag unnar henne det till tusen så jag hoppas att hon får en oförglömlig vecka !

Som sagt jobbade jag stora delar av gårdagen, gick hem för att vila lite och sen var det dags för fredagsmys med Måns. Idag är planerna att bege sig till Malmö en sväng, dock är vädret riktigt tråkigt så vi får väl se hur det blir helt enkelt.

Ha en riktigt bra lördag,

EE.
Snälla, ta mig tillbaka!

Apparently it's snowing in October...

Oh, well say what?

Håller på att redigera mina lilla kortfilm just nu när jag helt plötsligt hör min syster ropa "det snöar, det snöar". Min första tanke = den där går jag inte på så lätt! För att utesluta att det trots allt kanske var sanning det min syster ropade så kikar jag ut genom fönstret och mycket väl så snöar det massor av stoora snöflingor.
Jag måste bara fråga, är inte detta lite tidigt för snö? Detta år har ju hittills kantats av en oerhört lång och kall vit vinter, en knapp existerbar vår, en kort men oerhört intensiv sommar temperatur mässigt och nu då en höst som fösvinner på någon vecka för att övergå i vinter igen. Är det såhär som den globala uppvärmningen visar sig måntro?
Bild tagen utan för mitt fönster alldeles nyss

EE.

And it's sold!

Jaha, då var alltså skinnjackan såld!
Skönt att affären gick så himla snabbt och att jag fick precis så mycket som jag ville för den, ibland har man tur helt enkelt.
Dock var det lite lustigt igår när jag hämtade ut skinnjackorna som jag beställt förra veckan, haha.
Den ljusa versionen satt rätt bra men färgen var inget vidare, den svarta var snygg och jag hade nog tänkt behålla den tills jag upptäckte en sak. Jackorna jag beställt var i samma storlek på etiketterna men INTE samma storlek alls när jag provade dem. Tråkigt värre, men det är bara att ringa H&Ms kundtjänst och berätta om vad som hänt. Dock kommer jag inte be dem skicka en ny svart i rätt storlek, jag får helt enkelt fortsätta jakten på den perfekta svarta skinnjackan.
Imorse vaknade jag upp och kände mig lite bättre, men framåt kl 12 började jag känna mig dålig igen. Tvingade mig själv att i alla fall gå på mötet på kommunen om vikaretjänst och allt verkar lovande.
Med tanke på att jag halvt är sängliggande (jag bör i alla fall ta det lugnt) håller jag just nu på med ett litet filmprojekt som jag hoppas kunna visa er inom en snar framtid.
Riktigt dålig bildkvalité, men den visar var jag vill vara just nu!
EE.

Last thing i need

Usch, usch, usch!

Verkar som att jag kanske gått och blivit sjuk, något som jag absolut inte vill just nu. Jag som har viktiga möten inplanerade denna veckan och dessutom träningspass jag skulle gå på. Det är bara att ta det lugnt och vila ikväll helt enkelt, så har det kanske blivit bättre tills imorgon.

Bild New York oktober 2008

EE.

Anne Hathaway - a Vogue covergirl

Novembernumret av amerikanska Vogue finns nu ute i butikerna (dock inte här i Sverige) och ingen mindre än Anne Hathaway pryder omslaget denna gång. Riktigt snyggt omslag och otroligt vackra bilder från ett av numrets editorials. Fotat av Mario Testino och stylat av Tonne Goodman visar denna editorial verkligen upp Anne Hathaway från en av hennes bästa sidor.

Bilderna kommer härifrån

EE.

A beautiful mind

Igår såg jag filmen A beautiful mind och den var precis lika bra som första gången jag såg en. Filmen fick 4 oscars 2002 och det var den utan tvekan värd. Russel Crowe gör en utomordentlig skådespelarinsats som den erkände matematikern John Nash och filmen är baserad på hans liv.

För er som inte sett den än, SE DEN.
Fick alla klartecken som behövdes igår angående nästa vecka, så om allt går som planerat är mitt i liv i full rulle igen nästa måndag. Det är självklart skönt att vara hemma och kunna ta det lugnt, men det blir verkligen långtråkigt med tiden. Denna vecka är endast några möten inplanerade samt lite härliga träningspass så jag får väl se vad jag hittar på.

EE.

Finally, i got it

Hemkommen efter en massa småärenden och nu äntligen ska jag visa vad det var jag hämtade ut idag, nämligen mitt KÖRKORT :)

Den 30e september lyckades jag med det som de senaste åren känts helt omöjligt, det var dagen jag tog körkort. Redan 2008 började jag övningsköra en del med mina föräldrar och höll på från och till i nästan ett år, dock fanns det aldrig tid för att ta tag i det ordentligt. Sen kom hösten 2009, började 3an och det var lika bra att bara glömma att hinna ta körkort då, jag både gick i skolan och jobbade. Så den 8 september nu i höst började jag en tre veckors intensivutbildning på Erikssons Trafikskola i Lund och jag var otroligt nervös för att jag ändå inte skulle klara av det. Väl inne i utbildningen gick det hur bra som helst, självklart fanns det dagar det gick sämre men generellt gick det åt rätt håll hela tiden. Tre veckor efter utbildningens start kändes det som att jag flög på moln då jag äntligen fått mitt körkort.


EE.

Another week is starting today

Godmorgon!

Har varit vaken ett tag men det har varit lite problem med internet nu på morgonen då jag hade ett kort litet strömavbrott här i lägenheten. Dagens to-do-list är verkligen inget att skryta med, bara några enstaka planer för dagen hittills. Känner verkligen att det börjar krypa under skinnet för var dag som jag går hemma nu, dock är allt på gång så inom en vecka är jag utan tvekan en working gal igen och på väg mot mitt stora mål !
Underbara lilla Zack

Den här lilla 9-åriga krabaten har en stor plats i mitt hjärta, han finns alltid där för en och är som ett ursött levande gosedjur.

Nu ska jag bege mig iväg för att hämta upp en efterlängtad sak, visar vad när jag kommer tillbaka.

EE.

A piece of music before bedtime


Just nu ligger jag och lyssnar på den här låten samtidigt som jag kollar runt en del på nätet. Alicia Keys är en fantastisk sångerska och jag har alltid tyckt väldigt mycket om hennes musik. Med tanke på att jag är den New York galning som jag är lyssnade jag nästan sönder originalet Empire State of Mind (som hon gjorde med Jay-Z) när den kom då den verkligen förmedlade känslan som just New York ger mig. När jag fick höra den här versionen av låten blev den lite av en favorit på nytt, en mer stillsam och härlig version som passar bra att varva ner till.


Bild från New York 2008

Imorgon har jag än så länge inte så mycket bestämt, förutom att jag ska hämta upp en sak jag längtat efter i någon/några veckor nu.

Sov gott,
EE.

Please return to Tiffany & Co. NEW YORK 925

Jag är extremt tråkig vad gäller just örhängen, jag använder nämligen bara i princip ett par heela tiden. Mina små favoriter köpte jag under Emilias och min New York resa under sportlovet detta året.
Jag skulle lätt kunna säga att det är ett av de bästa köpen som jag gjort någonsin, jag helt enkelt älskar dem.
Känslan när man går in på Tiffany's är obeskrivlig, det finns såå mycket fina saker precis överallt. Mina favoriter är helt klart kollektionen av Please return to Tiffany & Co. New York 925, jag skulle vilja ha det mesta. Men som med allt så måste man börja någonstans och jag började med örhängen, nästa på listan är ett armband och sen hoppas jag kunna samla på mig några stycken olika saker.

Just nu sitter jag i soffan framför tvn, Josefine (min lillasyster) har satt på gamla semesterfilmer och där pratar vi nostalgi. Är dessutom helt slut i kroppen efter det hårda träningspasset jag var på ikväll, men det är så det ska vara.

EE.

In with something new, out with something old

Som jag skrev för några dagar sen har jag beställt en ny skinnjacka (egentligen två stycken, men jag ska bara behålla den ena) och just därför håller jag nu på att sälja min gamla. Gammal är dessutom egentligen inte rätt ord, köpte den förra hösten och den är verkligen i hur bra skick som helst.
Igår fixade jag en annons på tradera så nu är det väl bara att vänta nästa vecka ut för att se om det är någon som nappar.
När jag sist använde den i augusti detta året

Håller just nu på att städa mitt VÄLDIGT stökiga rum, sen kanske det blir en snabb tur till Nova för att byta en klänning, sen hämta saker hos pappa och börja kvällen med ett hårt träningspass.

EE.

Working the weekend

Jacka Zara, Halsduk H&M, skor Nilssons

Så, min fredag bestod alltså av jobb i 10 h, middag med familjen sen hem till Madde och träffa massa trevliga filurer. Gårdagen började med en powerwalk, lite Gossip Girl första säsongen sen jobb igen.

Min söndag ser dock lite annorlunda ut, inget jobb och planer på att rensa ut min garderob. Ska bege mig hem till pappas lägenhet för att hämta lite grejer som ska läggas ut på tradera.

EE.

Tuesday sunset

I tisdags var jag "out and about" i Örebro, det var en helt otroligt fin kväll och solnedgång och jag fångade en del fina bilder på min kameralins.
Visar fler bilder en annan dag

Imorgon blir en fullspäckad dag, precis som förra fredagen! Ska jobba från 8-18 sen fredagsmys med kanske lite vin hos Madde.

EE.

When you have a little extra time...

Så, ännu en lugn dag har spenderats med diverse småsaker.

Efter det hårda spinningpasset igår kväll hade jag en del träningsvärk idag, sånt man får stå ut med helt enkelt.
Jag har inte gjort speciellt mycket idag bara kollat lite på serier, varit en sväng på Nova där jag träffade Madde och inspirerats av senaste numret av ELLE.

Inspirationen från ELLE ledde till lite skissande idag, jobbar på att bli bättre och bättre. En sak som redan nu står på önskelistan till jul är böcker om just modeskiss, så förhoppningsvis kan det hjälpa mig på vägen.
Illustration av MOI

EE.

Package on the way

Imorse när jag låg på hotellrummet i Örebro och knappade på min dator fick jag syn på något på nätet som verkligen föll mig i smaken. Knäpp som jag är kunde jag dock inte riktigt bestämma för ett av två alternativ så just nu är båda på väg hem till min brevlåda och de borde vara framme någon gång i nästa vecka. Ett beslut är dock en sak som krävs då båda skinnjackorna inte kan få stanna hos mig utan en får helt enkelt åka raka vägen tillbaka. Undrar vilken det kommer bli?
Bilder:
Frida Fahrman, H&M och Columbine Smille

Well, well jag får väl vänta och se helt enkelt!

Godnatt, sussa sött.
EE.

Next destination - HOME

Nu har jag packat klart, kollat lite på tv, redigerat lite bilder så nu är det dags att checka ut och ta bilen hem igen ! Väl hemma är det dags för stentufft träningspass, ta lite bilder på saker att visa här och bara gosa med lille Zack.

EE.

Soon to be on the road again

Då var alltså min mini-vistelse i Örebro alldeles snart slut. Under gårdagen tog jag det lugnt på hotellrummet, kollade nya avsnittet av Gossip girl, tränade på hotellets egna gym och begav mig en kort sväng mot centrum där jag tog lite fina bilder. När vi kom fram hit till Örebro i måndags kväll  var det en märkbar temperaturskillnad gentemot hemma i Skåne, här var det  bara ca. 4 grader om jag kommer ihåg rätt.

Vi ska bege oss hemåt om ca. 3 timmar, så jag får snart börja packa ihop mina saker.

EE.
Lite fina höstbilder från i måndags på vägen upp hit till Örebro

A scent to remember

I lördags var jag på Nova Lund en sväng och hittade då några små saker, bland annat en ny parfym. Luktade på den underbara doften Marry Me ! från Lanvin för någon vecka sedan och har verkligen inte kunnat släppa tanken på den. Så det fick alltså bli ett köp av det hela och jag ångrar mig inte för en sekund.

Ni hittar bland annat på Kicks, 50 ml för 639kr.
Visste ni dessutom att just franska lyxmärket Lanvin är nästa på tur för designsamarbete med H&M? Kollektionen kommer att komma ut i slutet av november men redan den 2 november visas den på nätet, spännande!

EE.

Roadtrip to...

Nuförtiden när jag är "mittemellan" saker i mitt liv har jag väldigt mycket tid över för knasiga impulsiva saker, såsom att hänga på fadern min till Örebro måndag-onsdag.

Min första tanke när frågan kom upp var, "vad i hela friden ska jag göra i Örebro i 2,5 dagar?". Men lite miljöombyte är väl aldrig fel, jag har dessutom ingenting annat att göra de närmsta dagarna. Hotellet har tydligen träningsavdelning med mera så det kanske blir intensiva dagar träningsmässigt, skönt. Jag har bara varit på genomresa i Örebro typ en gång så jag får kanske lite tid att utforska lite vad staden har att erbjuda. Hotellet har trådlöst internet så jag kommer att fixa en del med bloggen de närmaste två-tre dagarna. Tar även med mig kameran för att se om där finns några fina saker att föreviga på kameralinsen.

För exakt ett år sedan var jag just nu på väg till Bryssel med klassen, fy vad jag saknar dem!
Men det är som det ska efter gymnasiet, man hittar lite olika vägar här i livet, somliga njuter av den friska luften på Manhattan (Christina) medan andra är på roadtrip mot Örebro.
Sara, Julia, Christina et Moi i Bryssel

EE.

What a foggy mornin'

Det första jag såg imorse när jag tittade ut i fönstret var i princip ingenting, allt var dimmigt.

Tog med Zack ut på en långrunda, passade på att köra ordentlig powerwalk och det var så pass dimmigt att jag bara såg ca. 200 m framför mig. Denna helgen har jag för övrigt varit URusel på att uppdatera här, men nu de närmsta dagarna borde jag få mer tid. Med tanke på att det varit så glest mellan inläggen har jag massor av saker jag ska både visa och berätta, så det kommer jag att göra nu de närmsta dagarna.

Planerna för idag är inte så många, bara att flytta till mamma och stentufft träningspass ikväll.
Bryggan i Lomma idag, brukar dock se ut som på bilden under
Idag
För någon vecka sen

EE.

Rise n' shine

Godmorgon på er!

Hade världens huvudvärk igår kväll, det var nog en god natts sömn som behövdes för nu är den som tur är puts väck. Idag har jag som jag skrev igår en hel del planerade saker, kommer inte riktigt att få en lugn stund förrän ikväll.

Säga vad man vill om denna låten och artist men "Dog Days Are Over" - Florence + The Machine får mig verkligen på strålande glatt humör nuförtiden.

Have a good day.

EE.

In my new items

Igår var jag ute på en liten shoppingtrip, fick bland annat tag i klänningen från H&M som jag visade igår. Men jag fick även tag på lite andra saker, varav två som jag tänker visa nu.
Ber om ursäkt för bildkvalitén igår och idag, har helt enkelt inte haft någon annan chans än att ta dessa bilder i omklädningsrum.

Imorgon till skillnad från idag är det fullspäckat schema, kommer att berätta på kvällen vad jag haft för mig.

Sussa sött.

EE.

Just the way you are

Just the way you are - Bruno Mars

Just nu lyssnar jag på denna låten ganska mycket, den förmedlar en härlig känsla på något vis.
Som jag skrev igår har jag bara haft en sak inplanerad idag, att ta foto till mitt körkort + skicka in till transportstyrelsen. Jag hann ta fotot men inte skicka in det. Förresten, att ta kort i en sån där fotoautomat brukade väl kosta typ 40 kr förr, nu kostar det 80 kr ! Där pratar vi major inflation.
Resultatet (ser lite småsur ut)

EE.



The colour of love

Jag lovade lite härliga inlägg idag och vad vore bättre än att börja med ett kollage med en av de hetaste färgerna just nu, RÖTT.

EE.

Troubled world

Jag har ingen som helst aning om varför men jag har inte kunnat komma in här på bloggen ikväll. Det får kompenseras med härliga inlägg imorgon då inte mycket annat är inplanerat. Morgondagens hittills inplanerade projekt: ta kort till körkortet + posta iväg till transportstyrelsen.

Sov gott.

EE.

Wednesday shopping

Idag har jag varit i Malmö för lite shopping.
Vädret har varit rätt trist idag, ganska kallt dessutom så det var bara att ta på sig varma höstkläder!
Jag fick tag på lite olika saker, bland annat den roströd/bruna klänningen nedan.
Visar resten antingen senare ikväll eller imorgon.
EE.

Even your hair needs protection

Varje gång jag duschat och ska fixa mitt hår använder jag ALLTID min fön, oftast även en locktång eller plattång. Detta sliter så ootroligt mycket på håret, mer än vad man kanske kan tänka sig. Just därför har jag lärt mig att det är extremt viktigt att man använder ett värmeskydd. Jag har provat en del, billiga som dyra och har hittat en produkt som fungerar väldigt bra.


Tresemmé heat defence smooth är en favorit som jag använt sen i somras och den fungerar. Håret blir väldigt glansigt och det känns som att det skyddar bra mot värme, håret känns nämligen inte lika slitet som innan. Denna flaska ska gå att köpa i de flesta matvarubutiker och om jag minns rätt kostar den 95 kr. En sak man måste tänka på när man använder detta värmeskydd är att inte stå på ett trägolv när man applicerar det i håret, golvet blir nämligen glashalt. Annars är den verkligen toppen och jag rekommenderar den verkligen.

EE.

Cleaning day

Trots det fina vädret har jag inte hunnit vara ute mer än promenaden med Zack imorse, har nämligen haft fullt upp med att städa vårt badrum. Min syster och jag får ibland lite olika arbetsuppgifter och idag var det alltså dags för mig att göra min del här hemma.
Det blev ganska rent till slut

Om en liten stund tänker jag visa en av mina favorit hårprodukter som fungerar väldigt bra.

EE.

It's a beautiful day

Så, jag planerade att visa er mina små bakelser igår men tyvärr försvann de allihop ganska så snabbt.

Imorse när jag vaknade tittade jag ut och blev innerligt glad, det är så härligt med fint höstväder. Även om hösten innebär mörkare och kallare tider så måste man försöka se charmen i det hela. Detta är nog dessutom första hösten på länge som jag känner att jag riktigt kan uppskatta denna årstid.

Och vilken höst sen då, redan har jag hunnit med att ta körkort och jag har en del stora saker inplanerade! I will keep you posted.

EE.
New York oktober 2008, on the top of the Met

Cinnamon roll day !

En sak som jag älskar att göra och som dessutom har en avslappnande effekt på mig är att baka. Med tanke på att det idag är kanelbullens dag så är det precis vad jag ska göra, baka mina egna kanelbullar.

För ett antal år sedan bakade jag ganska ofta bland annat mina två specialare muffins av olika sorter och kanelbullar. På sistone har det dock inte blivit så mycket bakande för min del, men man kanske borde sätta igång igen?

EE.
Kanelbullar bakade av mig för några år sedan

Walkin' in my shoes

Förra hösten gjorde jag ett av mina bästa kap någonsin, mina svarta smooth leather boots från Nilssons.

Jag använde dessa skor nästan varje dag utan att få ont i fötterna trots klackarna. De svarta bootsen visade sig bli en sensation då jag efter någon månad såg dessa små skönheter på var och varannan tjej i princip. Lite små trist att det var så många som hade likadana skor, but who can blame them? Jag har aldrig använt ett par skor så mycket som mina svarta boots, vilket gjorde att jag var tvungen att köpa ett par mörkbruna i en new edition från Nilssons i somras. Jag vet att de ser nästan likadana ut, men lika bra att klippa till när man vet att man tyckt om modellen till tusen.

Som tur är har jag inte behövt kassera mina svarta boots än, har lyckats ta väl hand om dem så de går fortfarande perfekt att använda.

EE.
Ett av många perfekta tillfällen att använda dessa skor var när jag besökte Köpenhamn i september

Money never sleeps

Men usch vad jag ljuger hela tiden, har ju skrivit att ja ska bli bättre på uppdateringar men icke så nicke!

Ny vecka = nya tag.

Tänkte kort berätta om vad helgen hade att erbjuda. I fredags var det som sagt middag hos Linnéa med tjejerna från Lomma, supermysigt hade vi. I lördags satt jag fast i bilköer och fick köra en massa omvägar bara för att ta mig till proppfulla Lund och sen till Borgeby för att hämta syster på tennis. I lördagskväll var det movie time, Måns och jag såg Wall Street: Money never sleeps på Royal i Malmö. Dock var filmen tyvärr inget att rekommendera överhuvudtaget, det kändes som att samma historia beskrevs 10 gånger om i princip.

Idag började dagen med en lång powerwalk med hunden, inte speciellt mycket annat planerat idag dock. Kanske orkar mig in till stan lite senare? Om en liten stund ska jag visa upp två par favoriter!

EE.

Black Suede Shoes


Mina små svarta favoriter.

Dessa skor är helt underbara, i början kommer jag ihåg att jag tyckte de var ganska höga men nu är de så otroligt sköna att gå i. Skorna kommer från topshop, tror dock att det var något år sedan de fanns i butik. Själv lyckades jag fynda dessa skönheter på tradera förra hösten och de blev verkligen ett par favoriter.

EE.

Saturday morning

Saturday morning - Eels

Alltid härligt med lördagsmorgon tycker jag.
Igår var det mysig middag hemma hos Linnéa med tjejerna, supergod mat och massa snack. Tack än en gång för det Linnéa :)
Morgonen började med träning och frukost. Det blir nog att köra systern till hennes tennis senare och kanske till Nova Lund, gör ju allt just nu för att få åka ut på vägarna.
De senaste dagarna har uppdateringen här verkligen varit urusel, men det ska bli ändring på det nu.
Har en del saker att visa, tänkte börja med en av mina favoriter om en stund.
Kika in lite senare, ha en bra lördag!

EE.

RSS 2.0