Lots to tell

Ok, så jag har varit dålig på att uppdatera nu under helgen, men det kan ju bara betyda en sak - jag har haft fullt upp!

Nu har jag tyvärr inte mycket mer tid - Oscars galan tar upp all min uppmärksamhet just nu. Började kolla på den när röda mattan började redan 6.30 pm och just nu delas det ut priser till höger och vänster.

Men nu måste jag få en god natts sömn - sov otroligt dåligt i natt då jag vaknade upp med känslor av feber. Denna dag har det gått upp och ner, ena stunden har jag känt att jag håller på att bli sjuk, andra stunden att det bara är något tillfälligt. Jag får väl hoppas på att det är det andra dock - har ju inte riktigt tid att bli sjuk just nu om man säger så.

Imorgon eller på tisdag kommer jag att berätta om helgen och lägga upp en del av ALLA de bilder som jag tagit. Hoppas ni alla just nu sover gott hemma i Sverige

EE.

Social Security & NYSC


I onsdags var det visit på Social Security Office på 41st street - en timme tog det innan de till slut sa att jag skulle få mitt social security card om två veckor. Detta innebär att ett nytta bankkonto på amerikansk mark får vänta ytterliggare några veckor - jag som inte ens är van vid kontanter får nu all lön och allt direkt ner i plånboken. Illa på så sätt att pengarna verkligen bara flyger iväg för mig, så just nu längtar jag efter ett bankkonto.

Samma dag blev det dessutom en visit på NYSC på 86nd street and Lexington - vilket fräscht och stort gym dessutom! Sen jag kom hit till USA har det bara blivit ordentlig träning ynka två gången, plus någon powerwalk i Central Park som knappast kan räknas som träning - detta är riktigt illa! Inte för att jag inte rör mig om dagarna, för joho det gör jag och dessutom typ dubbelt så mycket som i Sverige då man går 10 blocks hit och 10 blocks dit - utan att tänka allt för mycket på det. Men en rundtur och ett introduktionssamtal med en av NYSC managers så var jag fast. Kollade upp priset, vilket jag trott skulle vara ännu dyrare än vad det faktiskt var - fortfarande dyrt med 79 dollar i månaden men som trodde att det skulle ligga på över 100 blev positivt överraskad. Dessutom så måste man i vanliga fall tydligen betala en förstagångs avgift på 149 dollar (tror att första månadens medlemskap ingår då i för sig) men tack vare att det i USA nu precis varit holidays - president day i måndags så var den avgiften 0 dollar och då kunde jag ju inte låta bli att slå till.

Så hej hopp, nu ska det tränas och öppnas bankkonto och allt möjligt annat spännande (inte direkt).

Morgondagen är jag ledig och den kommer först att spenderas med en tjej från New Jersey vid lunchtid - för att sedan under eftermiddagen/kvällen spenderas med Madeleine (österrike) och de två sydafrikanska tjejerna från Orientationen i Stamford Tas & Dom.

Vi får väl se hur morgondagen blir i ett vimlande New York - kameran har sin säkra plats i väskan så jag ska försöka ta lite kort dessutom.

Hoppas att allt är bra i Sverige,

EE.

Part II: Weekend in Massachusetts

Tittar ut genom fönstret och det ser ut som att det kommer att bli ännu en dag med sol här i New York - underbart.

Igår hann jag med en hel rad med saker, får berätta senare för nu börjar jag snart jobba.

Detta är resten av de bilder jag vill visa er från helgen i Massachusetts - sen är jag tillbaka med bilder från New York istället.

First time "snow-shoeing"
Mitt spår
La mig ner i snön och bara njöt av tystnaden

EE.

It's a beautiful Day

Vaknade upp imorse, sovit riktigt gott inatt så kände mig väldigt utvilad.

Klockan här är nu 11 på förmiddagen och när jag tittar ut genom de stora fönstren skymtar jag dels Central Park men även det otroligt vackra vädret. Som ni kanske förstår befinner jag mig på annan adress än den jag normalt bor på, detta av anledningar som jag tyvärr inte kan berätta om. Jag kommer att vara här tills på fredag då jag återigen kommer att befinna mig på "hemmaplan". Ett himla fläng hit och dit kanske ni tycker, men det är faktiskt roligt att få se olika saker, vara på olika platser.

Nu i helgen, lördag till måndag befann jag mig mitt ute på landet i Massachusetts - vinterlandskap, brasa och alldeles för god mat gjorde helgen riktigt mysig. På något sätt var det skönt att komma ifrån New York ett tag, få landa och bara ta det lugnt på sätt och vis. Sen var det ju förstås härligt att när man lämnar staden så som jag gjorde, hela tiden ha vetskapen om att man snart ska tillbaka igen. Tyvärr kan jag inte nämna mer om helgen på grund av de sekretessavtal vi har med Au Pair in America och familjen - likaså varför jag bara skriver om allt jag gör på min fritid och inget om mitt jobb.

Tänkte visa lite bilder från helgen dock, får dela upp det i två delar för just nu hinner jag inte ladda upp alla de bilder jag vill visa er.


NU väntar nämligen dagens planer - Social Security Number, kolla upp gymalternativ, kolla kursalternativ och allmänt njuta av en otroligt härlig dag i New York City.

EE.

Brooklyn Bridge & Soho

Vaknade ganska tidigt imorse av olika skäl och gick upp vid 8-tiden, även fast det var min lediga dag för att äta frukost. En tallrik flingor senare och två svenska knäckebröd med creme cheese(grannen brevid hade lämnat dem utanför dörren här) så började jag packa upp mina saker efter helgens resa. Under förmiddagen hann jag skypa en stund med min pappa och började sen förbereda mig för dagens äventyr. Igår kväll bestämde jag mig för att antingen ta Brooklyn Bridge idag eller en del av Soho - resultatet blev en mix av båda.

Vid 12-tiden klev jag utanför dörren för en dag full med strålande sol, klarblå himmel och minus 4 grader. Cirka 30 minuter senare var jag vid ena änden av Brooklyn Bridge och började min promenix över med kameran i högsta hugg. Gick hela vägen över för att sen vända och gå hela vägen tillbaka - vilken underbar promenad det blev!

Tillbaka på Manhattan tog jag subway till Spring Street och vandrade runt lite i Soho på Broadway, gick bland annat in på Topshop (där jag fastnade i en timme - men inget köp), Bloomingdales downtown, Aldo mm. Jag höll hårt i mina pengar idag men kom ändå inte tomhänt hem vid 4-tiden. Vad jag köpte hoppas jag kunna visa er antingen i morgon eller någon annan dag denna vecka, dessutom visa några andra av de fynd som jag gjort hittills!

Att min nya Canon G12 har blivit en ny bästa vän resulterar i att det blir en del bildbomber jag publicerar här, hoppas att ni tycker om dem.(?)
'
'

Morgondagen är ytterliggare en ledig dag för mig så vi får väl se vad jag hittar på då. Tror nästan att jag får skriva en lista över de saker jag vill hinna med dock - bland annat att ansöka om social security number, kolla gym, ta en joggingrunda i central park mm.

Sleep tight,

EE.

Saturday February 19th

Jaha du, Emilia.


För exakt ett år sedan lyfte idag vårt plan som skulle ta oss till en veckas shopping, sevärdheter och oförglömliga minnen i det stora äpplet – New York City. Efter en lång flygning med mellanlandning i München, där vi dessutom var sena till vår connecting flight, så kom vi på eftermiddagen lokal tid äntligen fram till JFK. Med hjälp av airtrain och sedan subway så kom vi slutligen fram till Roosevelt Island där vi skulle bo hos Anna (familjekompis till Emilia).

Veckan bestod av allt möjligt: tidiga amerikanska frukostar, promenix i Central Park, Brooklyn Bridge, Times Square, bio, Common Premium Outlets i New Jersey, Hard Rock Café, Fifth Avenue, Financial District, Greenwich Village, Magnolia Bakery, Carrie Bradshaw’s trappa på Perry Street, en tur på Canal Street i China Town, söndags brunch, lunch på underbar italiensk resturang och sist med inte minst SHOPPING. Vi levde på många sätt loppan under en veckas tid, men som alltid så tar semestern någon gång slut och 7 dagar efter att vi anlänt satte vi oss alltså motvilligt på planet som skulle ta oss tillbaka till Sverige.

Detta var ett år sedan och den enda likheten som jag kan se är att jag just nu faktiskt befinner mig i New York – inte just denna dag dock för nu är jag på helgmys någonstans i Massachusetts (detta var i lördags). Massor av snö är här för övrigt och jag ska försöka ta mig ut för att ta lite härliga bilder snart tänkte jag.  Men för att komma tillbaka till saken, allt annat detta året förutom platsen jag befinner mig på är helt annorlunda hur det var för exakt ett år sedan. Då hade jag dessutom inte ens tagit studenten än eller upplevt tragiskt håravfall på grund av all stress jag bar inom mig. I New York är jag dock fortfarande, tror att håravfallet har återgått till det normala men jag är här i USA som au pair och det är inte likt någonting jag gjort tidigare.

EE.

 


Friday February 18th

Så min fredag var en bra fredag.

Dagen började med en god frukost och vetskapen om att det skulle bli en varm dag. Dagen började molnigt men varmt, vid 13-tiden sprack himlen dock upp och solen gassade på vilket gjorde att det minst måste ha varit 16-17 grader. Under dagen åkte jag skridskor på Wollman Rink i Central Park med hundratals andra skridskosugna barn och vuxna. För ungefär exakt ett år sedan var jag där tillsammans med Emilia, fast varken vi eller någon annan för den delen åkte skridskor just den dagen. Vid det tillfället var det molnigt, dimmigt och kallt – till skillnad från hur det alltså var denna dagen.

Vid 17.45 sprang jag stressad ett par kvarter till den subway station där jag skulle träffa Madeleine (österrike) för att tillsammans bege oss till Columbia University. En crosstown buss, en tunnelbanelinje, några kvarters promenix och en Frozen Yoghurt senare så var vi framme. Väl på Columbia träffade vi de andra i vårt cluster och gick till Levien Gymnasium där basketmatchen mellan Dartmouth och Columbia skulle spelas. Kl 19.00 började matchen och kort och gott kan jag säga att det var en kul sak att ha upplevt. Dock pratade jag nästan bort mestadels av tiden med de jag satt brevid och vips var matchen slut. Columbia vann trots allt jag hört om att de alltid brukar förlora mot Dartmouth.

Vid 21-tiden var matchen slut och därefter begav sig Madeleine och jag ut på jakt efter en mysig resturang. Vi hittade som tur en ganska så snabbt som hade helt underbara pastarätter, tror att den låg mellan 110-114 st Broadway på Upper West Side. Utmattad som jag var efter en lång vecka och lång dag så blev det hemgång redan runt 23 då jag dessutom skulle upp tidigt lördag morgon för att bege mig från NYC.

EE.

Just another day

Vaknade upp imorse och var då redan utmattad, tänkte hur detta skulle gå med en hel jobbdag framför mig.

Men det gick - hann till och med luncha med Madeleine (svensk Au Pair som tog studenten samtidigt som mig på Katte) vilket var jättetrevligt och dessutom skönt att kunna prata svenska. Middag ikväll tillsammans med andra Madeleine och ytterliggare en Au Pair (från Tyskland tror jag)hann jag också med.

Under helgen lämnar jag det stora äpplet i några dagar men är tillbaka på måndag igen. Innan dess ska jag dock gå på morgondagens clustermeeting vilket var vad jag igår lovade att jag skulle berätta om idag. Imorgon kl 7pm ska jag nämligen gå på basketmatch mellan Ivy League skolorna Columbia vs. Dartmouth på Columbia University - vilket nog blir underhållande.

Bild från Times Square ikväll

EE.

Let's take it from here

Läste på min fellow au pair mate Lovisa's blogg idag att det även för henne i soliga härliga Los Angeles hade kommit ett mörkt moln på himlen. Alltså i den bemärkelsen att det inte alltid är tiptop här i livet. Som jag även kommenterade på hennes sida så förstår jag henne helt. Detta är vad jag har känt nu i snart en vecka, men som jag upplevt att ingen annan har känt av. Missförstå mig inte nu, New York är underbart och precis så bra som man bara kan föreställa sig. Men att komma till en ny stad, man känner ingen, flyttar in hos en familj man aldrig träffat förut - det är inte det lättaste. Det man/jag däremot hela tiden hoppas på är att det är såhär det är i början. Jag ska ju trots allt vara glad att jag har en liten kamrat i denna stora stad än så länge, Madeleine från Österrike. På fredag kanske det dock ändras då jag ska på mitt första cluster meeting, där det inte bara kommer att finnas au pairer utan även en hel rad massa andra människor. Var/när/hur detta möte på fredag ska ske tänkte jag berätta för er imorgon.

Förresten, igår gick jag in på Footlocker på 86st Lexington Av och köpte mig ett par nya walking/running skor då jag lämnade mina i Sverige. Provade dem idag när jag var ute och strosade, vilket bra köp för tjoho så sköna de var :) Har dock nästan inga pengar kvar alls och kom just på att jag inte visat någonting av mina första inköp här i äpplet, ändring på det får det bli för vilka klipp som gjorts.

Då jag fullkomligt älskar min nya kamera och försöker ta så mycket bilder jag bara kan kommer även idag en del New York bilder, hoppas att ni inte tycker på.
EE.

1st meeting

Första mötet med min Community Counselor idag - vilken underbar person hon var dessutom! Hon kommer verkligen att bli min stödperson här och att mötet med henne gick bra var det ingen tvekan om.

Under min rast idag tog jag mig till Central Park och Fifth Avenue för en PowerWalking runda och för att ta bilder med nya kameran. Än så länge har jag inte börjat prova olika inställningar och sådär, utan kör bara på AUTO inställningarna. Dock blir resultatet enligt min mening riktigt bra med AUTO, så tills jag har tid att lära mig mer hur jag ändrar på saker och ting tas alla kort på det viset.

Vädret idag har varit bra, dock bara ca.1+ grad, eller kanske till och med minus - men solen var framme och klarblå himmel så mer kan jag inte önska mig :)

Imorgon är planerna att jobba och på rasten möta upp Madeleine, tror vi ska jogga eller promenixa i Central Park - det ska bli klarblå himmel, strålande sol och 8 grader imorgon enligt väderprognosen! När jag slutat jobba på kvällen kanske jag ska träffa en finsk Au Pair, så det blir ju isåfall lite spännande.

Jag har inte riktigt haft tid att sålla bland bilderna jag tog idag så det får bli ett litet urval här nedan.

EE.

Valentine's Day '11

Första jobbdagen avklarad och idag var det Valentine's Day.

Att det har varit Alla Hjärtans Dag här i New York har varit svårt att missa. Valentine's Day kort överallt - blommor i överflöd, choklad i överflöd, blomsterbud på tunnelbanan - inte som hemma precis ! Under min rast idag hann jag ner till Soho och köpte ett par nya jeans - var verkligen i desperat behov då mina svarta favoriter har börjat gå sönder. 20 dollar fattigare (!) åkte jag Uptown igen och vandrade runt med Madeleine ( au pairen från Österrike ) en liten stund och dagen till ära firade vi med blåbärsmuffin. Vädret idag har varit helt UNDERBART, vilka vårkänslor med ca 10 grader varmt i skuggan, en gassande sol som värmde på ännu mer och klarblå himmel :)

Soho
På ett gatuhörn sådär bara...
Promenix med Madeleine
Kvällens "treat" - on behalf of Victoria's Secret/Godiva
Mums

Imorgon ska jag ha mitt första möte med min LCC, local community counselor - och det känns lite spännande !

Kanske även får bli en tur till närmsta sportaffär - känner mig nämligen i stort behov av ett par nya walking/running skor (lämnade mina hemma i Sverige) vädret och närheten till Central Park lockar otroligt!
Hoppas ni haft en bra Alla Hjärtans Dag där hemma :)

EE.

February 12th

Igår var det den 12e februari, vilket betydde att det var min barndomskompis Linas födelsedag - Grattis än en gång :)

Ringer det en klocka pappa?
Lite bilder jag tog igår när jag var out and about i NYC :)

Idag har jag också varit ledig mestadels av dagen så jag tog mig ner till Midtown och köpte min efterlängtade kamera - Canon G12! Jag har inte börjat utforska den än men jag lär väl göra det de nästkommande dagarna!
Imorgon är första officiella jobbdagen - NERVÖS!
Hoppas att allt är bra hemma :)

EE.

All over the place

My feelings are all over the place - verkligen överallt upp och ner! Ena stunden känns allt så himla bra andra stunden undrar jag vad jag gör här.

En sak som hjälpte idag var dock min korta lilla promenix runt kvarteren i närheten och självklart tog jag lite bilder från denna helt vädermässigt underbara dag. Fortfarande får det räcka med bilder från iphonen då jag inte kan ladda över bilderna från den andra kameran än.

Imorgon är det sagt att jag i princip är helt ledig, YEY! Ska bege mig neråt de riktiga shoppingkvarteren och vem vet, jag kanske får med mig en ny kamera imorgon.

EE.

In the City

OK, så nu är Orientationen i Stamford klar och idag var den stora dagen då alla skulle få åka hem till sina värdfamiljer.

En del andra Au Pairer har haft det väldigt jobbigt med hemlängtan de senaste dagarna, men jag har inte ens hunnit känna efter då vi har haft ett otroligt späckat schema. Idag var dock en dag som jag helt plötsligt insåg att de personer man lärt känna de senaste dagarna - på så kort tid blev det otroligt nog extremt många personer från hela världen, skulle jag nu behöva skiljas ifrån. Självklart har jag kvar mina roommates från hotellet i Stamford så båda två kommer jag förmodligen att träffa inom den närmsta tiden igen.

Men nu sitter jag alltså här i mitt "nya" rum hos värdfamiljen som jag enligt planerna ska stanna ett år hos. Jag är just nu superdupersuper trött så jag kommer inte riktigt att orka berätta om allt ikväll, men jag ska försöka göra det inom de närmsta dagarna.

Det jag ville komma fram till var att när väskorna väl var på plats inklusive mig själv kom helt oväntat en så otrolig hemlängtan. Tårarna började rinna och jag började fundera på varför jag ens gör det här.

Det knasiga är dock att lika fort som känslan av hemlängtan kom gick den över, vilket nog kommer att visa sig fler gånger i en oändlig bergochdalbana. Imorgon och de nästkommande 3 dagarna kommer jag att bli visad och lärd det jag behöver veta för att på måndag faktiskt börja jobba! Jag är övertygad om att detta kommer att bli hur bra som helst, det blir säkert ett toppen år. Det är nog bara tiden nu innan man kommer in i allt som kan kännas lite svår, eller det är det jag har upplevt än så länge i alla fall.

I vilket fall som helst var det igår vi var på New York touren, som faktiskt var väldigt bra även om jag redan besökt staden förut. Jag har fler bilder på min digitalkamera, men som jag skrev förut så har jag inte fått någon överföringssladd med mig, så det jag kan dela med mig av så länge är bilderna jag tog med min iPhone.

Utsikt från Top of the Rock
Rockefeller Center
Times Square

EE.

Day #2 - orientation begins

Två bilder från rummet jag bor i här på hotellet

Dag nummer 2 är nu fulländad. Dagen började med ett wake-up-call 7 AM, kanske kan tyckas tidigt men redan kl 6 på morgonen var jag klarvaken - jetlag!

Ett snabbt samtal på Viber med pappa och sen var det dags att hoppa in i duschen! Efter duschen blev mina misstankar om att min hårfön kanske inte skulle fungera speciellt bra här bekräftade. 8.30 AM var det dags för gruppföreläsning #1 att börja - 2 raster och några timmar senare var det dags för lunch och en 3 h paus. Mexikansk mat var det som serverades till lunch och jag måste säga att maten här på hotellet verkligen är god.

Med tanke på att bl.a. min hårfön inte fungerade så bra imorse gick jag tillsammans med några andra Au Pairer från Sverige och Sydafrika till "mall:et" som ligger här i närheten. $40 fattigare gick jag glatt tillbaka mot hotellet för att kl 3 börja gruppföreläsning #2. Fyra timmar senare var vi klara för dagen och då serverades kvällens middag. Då jag inte känt av jetlagen sen imorse och suttit ner det mesta sen jag reste hemifrån bestämde jag och Lovisa (en svensk Au Pair som jag reste från Köpenhamn tillsammans med , http://lovisanannyal.blogg.se/) oss för att utnyttja hotellets gym.

Nu är det snart dags att sova för att lyckas orka med morgondagen. Imorgon är det nämligen dags för Redcross in America att komma hit och föreläsa, ytterliggare gruppföreläsningar men framförallt är det imorgonkväll då de flesta Au Pairer här på orientationen åker till NYC för den guidade turen. Även om jag varit i NYC två ggr redan och ska bo där nu i ett år bestämde jag mig trots allt för att följa med på den guidade turen.

Jag fotar så mycket jag kan under dessa dagar men dessvärre har jag inte fått med mig en överföringssladd till datorn, så bilderna får vänta till senare helt enkelt!

EE.

Arrived in the U.S

Imorse på Kastrup

Är nu framme i Stamford och bor på ett rum tillsammans med en tjej från Österrike och en från Argentina - lite annorlunda kanske att dela rum med främlingar men det kommer nog gå bra! Imorgon börjar orientation/training - vi blir väckta 7 AM så nu måste jag verkligen somna snart! Jag ville bara säga att allt har gått bra hittills och jag håller tummarna för att det kommer att fortsätta göra det.

Jag hör av mig snart igen,
EE.

Big twenty

20 år idag då ju, lite åldersnoja men ändå skönt att lämna tonåren.

Imorgon bär det alltså av till USA och nya hemorten NYC, kommer dock inte komma fram till familjen förrän på torsdag så det är då det börjar på riktigt.

Riktigt dålig uppdatering här de senaste dagarna, men jag hoppas att det är förståeligt.

Hela denna dagen har spenderats åt att packa ihop för ett år och dessutom hinna fira min födelsedag - därav fullt upp!

Jag uppdaterar så snart jag kan igen, men det blir kanske inte imorgon utan på tisdag eller onsdag något sånt!

See you soon,
EE.

(btw, lägger upp min nya header om ett litet tag)

Weird and stressful

Konstigt/knäppt/knasigt, spännande/förväntansfull, vemodig och stressig! Det är några av de känslorna som jag bär på just nu.

Kommer jag att hinna med allt som måste göras innan måndag, hinna träffa alla jag vill träffa, hinna packa allt som ska med för ett år på andra sidan Atlanten och hinna ta det lite lugnt så att jag inte kommer dit sönderstressad? Jag hoppas verkligen det i alla fall!

Idag har jag varit iväg och fixat en massa saker, allt från adaptrar till hudkräm - såna saker som är så väldigt roliga att spendera pengar på! Kanske inte direkt men de är i alla fall fullt nödvändiga tyvärr.

Hade planer på att måla en eller två tavlor till idag, men den planen har blivit besegrad av det faktum att jag har insett att där helt enkelt inte finns tillräckligt med tid.

Kollade precis igenom mitt iPhoto-bibliotek och hittade då denna bild som är tagen för exakt 1 år sedan idag. Jag kommer ihåg att jag satt på andra våningen i Katedralskolans huvudbyggnad och skrev någon uppsats i Eng C. Tittade ut i någon minut och fick då syn på en "kreativ konstnärs" lilla skulptur uppe på muren vid matsalsingången. Skönt dock att inte gå i skolan längre och att vi inte har sådär mycket snö just nu som vi hade för 1 år sedan.


4 dagar till avfärd och flytt över atlanten.

EE.

Painting LOVE


Under november/december 2010 började jag med några små projekt, nämligen att måla tavlor. Jag har mer och mer börjat inse att jag älskar det kreativa och att få arbeta med färg och form på olika vis. Då jag aldrig målat en tavla någonsin var jag nyfiken på hur det skulle vara. Första tavlan blev på många sätt och vis ett test men då jag tyckte om resultatet bestämde jag att en speciell person skulle få denna, min farmor. Andra tavlan experimenterade jag med ytterliggare lite och den blev julklapp till ännu en speciell person, Måns. Tredje tavlan blev inge vidare bra så den ska jag nog måla om imorgon om jag hinner. Men ikväll fick jag ett ryck och målade en tavla till min mamma nu innan jag åker iväg och resultatet är bilderna i detta inlägget. Tyckte det var kul att ta det till en ny nivå genom att bokstäverna "sticker ut ur" tavlan och blev personligen nöjd. Tavlan gör sig dock inte speciellt bra på bild utan bör såklart helst ses i verkligheten.

Det går framåt mot min resa till New York nu dessutom, köpte resväska #2 idag och ska bara köpa till det online på min flygbiljett nu också! Visumet inkl. pass är hemma, nu väntas bara det internationella körkortet som borde dyka upp imorgon om allt går som det ska. Planerandet av de sista dagarna hemma är nu också nästan helst klart och det blir inte mycket tid över till att ta det lugnt - det är en sak som är säker.

5 days to go.

EE.

RSS 2.0