This is my reality

Kan ibland inte förstå att jag bor här, att min dröm blev verklighet - kommer snart att ha ett blåmärke på armen av allt nypande för att kolla att jag inte drömmer. Imorgon ska det tydligen regna, så förutom ett planerat besök på gymmet så har jag inget annat bestämt vilket är skönt på många sätt och vis.
Idag spenderade jag en härlig dag på stan och jag hann dessutom möta upp Linnea då vi hade lite catching up to do. Tog inte speciellt många bilder idag, men de som jag tog ska jag väl försöka lägga upp här imorgon eller något. Detta är i alla fall så som jag spenderade min tisdag i bilder.
EE.

Walking on a dream

Walking on dream, bra låt av Empire of the Sun och spelas gärna när jag strosar runt ute på gatorna här - bra soundtrack då titeln beskriver just vad jag känner vid många tillfälle !

Nu ska jag springa och köpa en donut och nej, den är inte till mig själv utan det är jobbrelaterat! Direkt därefter blir det tunnelbanan neråt som gäller, kanske blir ett besök på Herald Square först och sen förmodligen Union Square för att möta upp Linnea. Ute strålar solen, men det är fortfarande bara cirka 10 grader så det får bli på med kappan, halsduken och solbrillorna för att se vad dagen har att erbjuda. Bilder från gårdagen kommer upp senare, kanske till och med bilderna som kommer tas idag. 

Just nu

Igår när jag besökte Union Square

Have a good one,
EE.

Ready to go

Nu tar jag kameran och beger mig ut på dagens äventyr, kommer förhoppningsvis hem med en del bildbevis på vad dagen hade att erbjuda.

See you later,
EE.

Rise n' shine

Precis vaknat, tittar ut och ser att himlen är klarblå, solen skiner dock ser det kallt ut - men det ser ut som att det kanske blir en dag nere i shoppingkvarteren eller något. Sparar nog mitt gympass till ikväll istället för den här dagen vill jag ju inte slösa bort. Apropå gym och att äta hälsosamt så är det precis såna här ställen som gör det hela extra svårt.

EE.

Visit from Connecticut

Min lördag började med sovmorgon och sen vid 10.30 en timmes workout med en Personal Trainer på NYSC - det var absolut bland det jobbigaste träningsmässigt som jag någonsin gjort. Timmen började med att kolla vikten och 1,5 månads smekmånad vad gäller sötsaker och annat dylikt här på andra sidan Atlanten är nu slut, för sen jag åkte har jag gått upp 1,5 kg - enough is enough, nu ska det börja gå på andra hållet minsann !

Som sagt, stentuff timme med PT:n som var väldigt bra men som jag förövrigt misstänkte kanske var lagd på andra hållet. Hem igen och kroppen bara skrek efter sängen, precis så utmattad var jag ! Men icke sa nicke, snabbt in i duschen för planen var ju att Lovisa skulle komma in och hälsa på från Connecticut. Hennes mobiltelefon hade dött på vägen in hit till New York och i det korta samtalet jag hade med henne från någon annans telefon bad jag henne att möta mig vid den stora klockan i mitten av Grand Central Terminal. Lite sen till vårt möte anlände jag till klockan i mitten av terminalen, men ingen Lovisa. Provade ringa till hennes telefon men det var ingen överdrift att det var helt död för jag kunde inte få tag på henne. 45 min senare hade hon lyckats låna någons telefon för att fråga var jag var, tydligen stod hon då vid en stor klocka i närheten av perrongen som hon anlänt till då hon inte uppfattat hela mitt meddelande utan bara snappat upp stor klocka. Aja, som tur var lyckades vi ju hitta varandra till slut och trots att klockan redan hade hunnit bli 3 pm tyckte jag att vi hann med en hel del.

Från Grand Central begav vi oss mot Fifth Avenue, vilket enligt mig är ett måste när man är här på visit och längs med denna gata gick vi i ca 10 kvarter innan vi begav oss till Lexington Avenue i jakt på något att äta. Wrap n´Run var det ställe som vi bestämde oss att köpa mat ifrån och ta med oss hem till mig, ett ställe som även andra gången jag köpt mat därifrån inte på något sätt gjort mig besviken. Med varsin papperspåse fylld med extremt sen lunch tog vi tunnelbanan hem till mig där vi åt vår efterlängtade mat och Lovisa fick en snabb rundtur i la maison.

Efter det, promenix till 5th Ave så att vi kunde ta bussen ner och på så sätt visa Lovisa så mycket som möjligt, under så kort tid som möjligt med en så liten budget som möjligt. Hoppade av på 33rd street gjorde vi, passerade Macy's; Madison Square Garden och efter att ha stått och väntat på en andra buss så bestämde vi oss för att gå mot destinationen vi hade i åtanke - nämligen Sockerbit. Efter en kylig promenad genom Chelsea och Greenwich kom vi fram till vårt mål som jag ju faktiskt hade besökt så sent som dagen innan. Med varsin godispåse i handen begav vi oss mot Times Square där vi mötte upp två kompisar till Lovisa som också var på besök i stan och tillsammans gick vi på bio för att se Lincoln Lawyer med Matthew Mcconaughey i huvudrollen. Recension av denna film blev enligt min åsikt helt okej, ingen film jag skulle tipsa om för ett biobesök men däremot att hyra när den väl kommer ut på dvd.

Dessa vita bilar denna dag alltså...
Trött men otroligt lycklig med mitt svenska lösgodis

EE.

Friday afternoon in Soho/Greenwich/Fifth Ave.

I fredags jobbade jag förmiddag, ledig eftermiddag och jobbade sen kvällen igen. På eftermiddagen mötte jag upp Andrea nere i Soho och därifrån gick vi längs med Bleecker street mot Greenwich/West Village. När vi väl kommer till hörnet vid Christopher street får vi båda se en härlig överraskning, en lite butik med namnet Sockerbit och under står det Sweet & Swedish. Vi tittar på varann och undrar om våra högsta förhoppningar på vad detta kan tänkas vara verkligen kan vara sanna. Men jo, en lite butik som tydligen nyss öppnat och som alltså säljer svenskt lösgodis mitt på Manhattan - för bra för att vara sant. De hade rätt bra utbud tyckte jag, vissa sorter saknades dock men de ska jag nog klara mig utan i alla fall.

Tankar om denna butik - livsfarligt att ha på cirka 30 min avstånd från ytterdörren !
Köpte lite godis gjorde vi såklart båda, men då hade jag dessutom en frozen yoghurt från Phileo som jag stoppat ner i väskan som skulle ätas upp, AJAJAJ!

Strosandes runt i dessa mysiga kvarter gjorde vi i alla fall ett tag: kikade in på Marc by Marc Jacobs där det blev lite shopping, gick förbi Magnolia Bakery, tog kort på Andrea på Carrie's trappa, kikade in  i en härligt doftande italiensk skinn/läder butik med väskor i alla dess former som fullkomligt skrek "ta mig med hem", hittade många mysiga resturanger och sist men inte minst började vi dra oss tillbaka mot 5th Avenue igen. Väl tillbaka på 5th gick vi in i lite olika butiker, bl.a. Zara där jag fick med mig ett par byxor och var nära på att köpa en väska. Skildes åt gjorde vi vid tunnelbanan på 23rd street Lexington Avenue, då var det dags för mig att ta tunnelbanan tillbaka till jobb och Andrea för att möta upp Linnea. Kvällen var inte speciellt händelserik då det var jobb för hela slanten, men Sex and the City boxen gjorde mig sällskap och det är ju aldrig helt fel !


EE.

One fully booked weekend


Har haft fullt upp denna helg, därav usel uppdatering. Ikväll ska jag dock försöka lägga upp bilderna och berätta lite om vad jag haft för mig. Hoppas att allt är bra där hemma med sommartid och allt!

NU - promenad genom Central Park till månadens clustermeeting.

EE.

Quick stop @ Union Square

Vaknade och begav mig till badrummet, råkar då titta ut genom ett fönster och hela jag bara stannar upp - ett tunt vitt lager av snö hade under natten lagt sig över New York. "Är detta ens möjligt?" var min första tanke, ,men jo tydligen ! För en vecka sedan var det 22 grader varmt och idag har vi hade ca 5 grader + snö imorse (redan vid 10-tiden hade allt försvunnit).

Min rast idag blev inte så lång som den brukar vara då jag behövde hjälpa till lite extra med en sak, men den tid som där blev över tog jag tunnelbanan ner till Union Square för att hinna ta ett stopp på Shoe Mania, Whole Foods Market och DWS. Whole Foods var för övrigt helt underbart, så mycket fräscha organiska saker och till rätt bra priser gjorde det till rena rama himmelriket för en matälskare som mig.


Imorgon - fullspäckad fredag !

EE.

Walking on Bleecker Street

I lördags tog jag mig ner till Christopher Street med tunnelbanan och gick från 7th avenue mot Lafayette Street i Soho längs med Bleecker Street. Härligt vårväder, men kallt jämfört med 22-gradiga fredagen. Det finns så otroligt mycket att se och jag har börjat förstå att detta område av stan tillhör mina favoriter - svårt att beskriva varför men det är något med atmosfären där nere.

Hittade ett nytt Frozen Yoghurt ställe med självbetjäning, nästintill snäppet bättre än Pinkberry
Detta ställe med sitt skyltfönster var nästan svårt att stå emot
Trodde först att det var riktiga människor sittandes där, tills bilen började köra och dockorna började gunga fram och tillbaka
Inne på Converse Store i SoHo - detta hade du älskat Finan
Regn och snöblandat regn är vad denna dagen har inneburit, vilket gjorde att min lediga tid idag ägnades åt att:
- städa denna våning
- tvätta mina sängkläder så jag slipper göra det imorgon då det är på torsdagar görs egentligen
- organisera mitt rum, från topp till tå - äntligen hittar jag alla mina saker igen
- springa med mina bruna boots till skomakaren, 45 min senare 18 dollar fattigare fick jag tillbaka dem
- gå till US post office för att skicka iväg mina travel documents så att jag kan resa utanför USA den 15 april (var kommer jag snart att avslöja)
- gå till närmsta CVS för att köpa ny tandborste, balsam, handsprit och bodylotion - väldigt kul att lägga pengar på

Tydligen ska morgondagen bjuda på lika mysigt väder så jag får väl se vad jag hittar på, men bara efter en dag mestadels hemma så känner jag mig rastlös.

EE.

Homemade blueberry muffins

Igår var det regn och rusk här i New York - inte alltid tiptop väder med andra ord! Kontrasterna här vädermässigt är något som jag aldrig upplevt förut, i fredags hade vi hela 22 grader varmt; tog en morgonpromenad i Central Park, firade med lunch på terassen och sen lite lapande av solstrålar på trappan - igår som sagt regn & rusk och 10 grade.

Som "tur" var så jobbade jag ändå hela dagen så det kändes inte direkt som att jag gick miste om något i alla fall. Under min 2 h lunchrast passade jag på att baka Amerikanska blåbärsmuffins, dessa små läckra bakelser finns ju att få tag på precis överallt här och de har snabbt blivit något som jag verkligen kan få äkta cravings/sug efter. Jag tog mig däremot inte till närmsta affär eller gatustånd igår för att köpa en utan bestämde mig för att göra egna - och reslutatet blev uppskattat här i huset.

Receptet jag använde hittar ni här.
Riktigt vårtecken när jag kunde använda bara skinnjacka i fredags - I LIKE

Nu är jag helt slut efter denna dag, jag hann faktiskt med ett träningspass till på NYSC nu ikväll - såå skönt!

EE.

On my way to...

Detta ställe för en snabb liten workout här på förmiddagen - nästa stopp Svenska Kyrkan på 5th avenue för att fika med Linnea.

EE.

Loving the Weekends

Helg betyder precis som för de flesta även för mig ledig tid. Även om jag gillar vardagen här så är det ju alltid skönt att vara ledig, kunna planera tiden helt fritt och bara slippa behöva tänka på att passa tider hit och dit. Denna helgen har innehållit 2 biobesök, i fredags Adjustment Bureau (inte att rekommendera) och igår var jag och såg Limitless tillsammans med Linnea. Den sistnämnda var för övrigt himla bra och jag kollade tidigare idag när den har Sverige premiär vilket visade sig vara i slutet av april - så gå och se den då för jag tror inte att ni kommer att ångra er.


Bilder från gårdagen försöker jag lägga upp imorgon, för jag befann mig nämligen nere i underbara Greenwich Village och passade därmed på att ta lite kort.

Idag blev det sovmorgon för hela slanten, lite Skype med Sverige, brunch i Central Park med wraps från Wrap n' Run (riktigt fräscha och goda, kan varmt rekommenderas) tillsammans med Andrea & Linnea, strosande på 5th avenue, ett besök i Soho och sist men inte minst ett besök på ett downtown Starbucks innan det blev tunnelbanan hem. Solen har skinit hela dagen idag och mina rosenröda kinder är ett bevis på att solen faktiskt börjar ta redan - härligt, kanske kommer att kunna bygga upp en härlig bränna nu under våren på mina lediga timmar.

Imorgon kommer jag tydligen att jobba HELA dagen, verkligen från morgon till sen kväll vilket ju inte tillhör de vanliga omständigheterna - men ibland händer ju saker som gör att planerna förändras så det är väl bara att anpassa sig, speciellt då detta hör till undantagen!

Jag med munnen fylld av Grecian Wrap, Andrea & Linnea

Snabbt upp med kameran för den här var jag ju tvungen att få med på bild - rosa hummer limo

EE.

Pics from St Patricks's day

Jaha, detta har ju då tagit lite tid att ladda upp dessa bilder, så det blev lite bloggtorka nu i helgen - men jag har massa nya bilder att visa, så så snart som möjligt hoppas jag kunna uppdatera här igen med vad helgen innehöll och bilderna därifrån. Bilderna är från St Patrick's Day och paraden som hölls på 5th avenue denna dag.
EE.

Lunch @ the terrace

Sitter just nu på terassen här hemma och käkar en riktigt god lunch, 1/2 cinnamon raisin bagel med kalkon och en ruccola sallad till det. Fåglarna kvittrar som bara den och kroppen är trött efter den långa promenaden i Central Park som jag startade dagen med. Det är ca. 20 grader här idag - hur varmt som helst till skillnad från vad det har varit förut och det gillas.

Häromdagen när jag strosade runt på södra Upper West Side så gick jag även förbi The Empire Hotel. Varför detta var lite extra speciellt enligt mig beror på att jag är den Gossip girl fanatiker som jag är och just detta ställe är med titt som tätt då Chuck Bass i serien äger hotellet. Hotellet ska tydligen ha en riktigt bra rooftop bar som jag hoppas kunna besöka under min tid här i New York.

Ska försöka lägga upp bilder från gårdagen senare idag, men får se lite hur planerna ser ut för fredagskvällen först.

Chuck & Blair framför Empire i ett avsnitt av Gossip Girl


EE.

Happy St Patrick's Day

Att det varit St Patrick's Day idag har varit väldigt svårt att undgå här i New York.

Grönklädda människor, hur mycket människor som helst överallt och de flesta med ett riktigt gott humör. Var nere en sväng på min rast och kollade på paraden och jag hörde rykten om att det var 2 miljoner som gjorde detsamma idag - inte konstigt att jag tyckte att det var mycket folk kanske.
Dagens detalj
Vissa gick ju in för det hela mer eller mindre

Fick en förfrågan tidigare idag om att beskriva hur en vanlig dag ser ut och här kommer svaret på den frågan:

6.45 - väckarklockan ringer men jag går nästan aldrig upp förrän 7.30

8.30- ca.10.00 - ätit frukost, städar upp i köket, bäddar sängar, dagens uppgift (ex tvätt, dammsugning etc)

10.00- ca 15.00 - LEDIG, tid att göra precis vad jag önskar om det så är Brooklyn Bridge, shopping i Soho, strosande i Central Park, visit på Times Square, lunch på någon mysig resturang, gymma - ja ni fattar

15.00- ca 19.30/20.00 - Det är denna tid som mitt jobb som nanny/babysitter/au pair mestadels utspelar sig

20.00 & framåt - mestadels ledig, en och annan kväll är man barnvakt

Tyvärr kan jag inte skriva mer detaljerat än såhär då olika regler inte tillåter det, från både organisationen och familjen. Kommer ni på fler frågor så fråga på bara, kan jag inte svara här så kanske jag mailar istället.

Imorgon har jag en heldag framför mig och tydligen ska det bli 20 grader, men hoppas kanske kunna lägga upp bilder från dagens St Patrick's Day firande under en rast eller något.

EE.

Never say Never

Har ju helt glömt att berätta att jag under jobbtid var och såg Justin Bieber's Never Say Never film i 3D på bio i söndags - haha! Jag hade ju inte speciellt höga förväntningar kan man säga, men det var helt okej ändå att en söndag sitta med 3D-glasögon och titta på denna film i 1h 55min - måste vara paradiset för alla Justin Bieber fans. Har den kommit ut i Sverige förresten, eller kommer den att göra det överhuvudtaget?


Tänkte även passa på att visa bilder från promenixen igår, tog mig ner till 68th street Lexington Ave (där mötte jag Madeleine) och därifrån promenerade vi runt den södra foten av Central Park över till Upper West Side och bland annat till Lincoln Center. Det är inte världens bästa väder här just nu, men enligt väderprognosen ska det vända och imorgon ser det ut som att det ska bli 17 grader och sol - perfekt när det ändå är St Patrick's Day!


Framför New York Plaza Hotel
En cream cheese bagel på en bänk med denna utsikt är en helt ok lunch enligt mig

EE.

I'm singing in the Rain

Nja, kanske inte är ute och sjunger i regnet just idag inte.

Vaknade upp för någon timme sen av att det smattrade på takfönstret - precis såna här dagar vill man bara spendera inomhus och framförallt bara i sängen. Tur att det mesta av dagens jobb är inomhus då i alla fall. Tänkte ta mig till gymmet alldeles strax, en tur in på Barnes & Noble för att byta TOEFL boken jag köpte och sen om jag orkar ta mig till detta stället för att njuta av bästa belöningen efter träningspasset.


EE.

Soho Saturday

Spenderade mestadels av lördagen i Soho, massa fönstershopping men bara ynka 3 köp. Kanske får bege mig dit imorgon för att köpa lite av de sakerna som jag tittade på, hmm?
Cupcake försäljning i vagn, kanske något för sommar Sverige?
Vintagepäls-försäljning mitt på gatan - Madeleine var tvungen att prova
Ett av köpen som gjordes var en ny concealer från detta märket
Nere på Canal Street, precis vid China Town
Ett kvarter norrut på Mulberry Street från Canal Street går man raka vägen från Kina till Italien i Little Italy
Hungrig - JA
Första pizzan sen jag kom till New York
EE.

2x NYSC

Så idag har jag lyckats besöka NYSC två gånger, faktiskt lite stolt över mig själv.

Förutom att jobba och varit på gymmet har jag idag sprungit och köpt kakao så att jag kunde göra någon variant på chokladbollar. Dock verkar det tydligen helt omöjligt att i detta land hitta pärlsocker, så det fick bli chokladbollar med strössel och kokos istället. Men till den dag jag ska göra kanelbullar så måste jag har pärlsocker, någon som skulle kunna skicka hit ett paket kanske ?

I vilket fall som helst så hann jag även springa in snabbt på Barnes & Noble idag där jag köpte en stor bok - innehållet: förberedelser inför TOEFL testet. Jag planerar nämligen att göra detta test nu under våren, närmre bestämt i slutet av maj. Jag har bestämt mig för att passa på att göra det nu under tiden jag är här, så har jag ju det fixat om jag sen när jag kommer hem bestämmer mig för att plugga utomlands och då är i behov av detta test. En hel del självstudier som ligger framför mig just nu med andra ord, hoppas bara att jag kan lyckas disciplinera mig själv till att genomföra det.

Har ju knappt skrivit något om helgen som precis varit så jag får väl ta och göra det tänkte jag. I fredags var jag praktiskt taget ledig halva dagen, ett besök på gymmet och lite annat hann jag med under dagen. På kvällen blev det först ett besök hos Madeleine där vi båda alltså färgade våra hår, läskigt värre. Efter det begav jag mig ner till W hotel för att träffa upp Linnea & Andrea och vi tre begav oss ut på jakt efter en bra resturang en fredagskväll. Efter många om och men bestämde vi oss för en italiensk resturang, Mimi's som vi tyckte verkade mysig. Allt verkade bra till en början, hemmabakat gott bröd och vitlöksbröd med ost var det som vi fick mumsa på i över 1 timme. Tydligen hade de helt glömt bort våra beställningar och det tog ca 1 h 15 min för oss att få vår mat. Med gratis dessert till oss alla tre blev vi kompenserade den långa väntetiden, men tyvärr hade vi redan då bestämt oss för att inte tycka om resturangen. En helt okej pastarätt följd av en god gratis efterrätt senare så skyndade vi oss därifrån - dock 2,5 h efter att vi först kommit dit.

På lördagen var jag lite mer duktig på att hitta på saker, men det får jag berätta mer om imorgon för nu kan jag snart inte hålla mina ögon öppna längre.

På vägen till W hotel
Andrea & Linnea @ Mimi's
Det vi trodde var en bra & mysig resturang
Gratis efterrätt var dock inte helt fel

EE.

120311

Vaknade upp imorse vid 10 men orkade inte ta mig ur sängen förrän 10.30 - härligt! Vaknade dessutom upp med en ny hårfärg, eller ny och ny - det är samma hårfärg jag hade i december, alltså lite mörkare än vad jag precis haft.

Igår kväll vågade jag mig alltså på att färga håret själv, vilket jag inte gjort på många, många år. Tog mig till ett CVS pharmacy och köpte färg för 5 dollar, med andra ord otroligt billigt och nästan för bra för att vara sant. Hem till Madeleine där hon väntade med sin hårfärg och så började vi leka frisör, inte helt lätt kan jag säga. Men resultatet blev faktiskt riktigt bra, speciellt om man tänker på att det bara kostade mig 5 dollar vilket är ca 30-35 kr.

Eftersom att det är jobba som gäller hela dagen imorgon och att jag är fullkomligt slut efter denna veckan, gårdagen och hela denna dagen som spenderats ute i äpplet så får det bli hemmakväll ikväll. Ska nog sätta på en riktigt bra film, har dock inte bestämt vilken än och sen blir det ett kallt glas Diet Coke med isbitar. Har dragit på mig ett riktigt sockerbehov sen jag kommit hit och just nu känns det som att jag skulle kunna göra vad som helst för lite äkta svenskt lösgodis, någon som kan tänka sig skicka hit lite :)?

Hoppas att ni har haft en härlig dag där hemma - för här har nu våren börjat komma med 13 grader och sol.

EE.
Iklädd halva pyjamasen och supertrött just nu!

At least no rain today - YET

Som det regnade igår - fyy sjutton! Det regnade säkert inte mer än vad jag är van vid i Sverige, enda skillnaden är att regnet inte har någon direkt plats att ta vägen på här, vilket genast gör det mycket blötare och mycket mer komplicerat.

I vilket fall som helst så har det inte regnat i dag i alla fall, även om det känns som att det hänger i luften här. Dagen började tidigt redan runt 6 med jobb, vid 10-tiden blev det som planerat ett besök på mitt gym, NYSC där jag säkerligen brände bort all gårdagens cheesecake. Älskar verkligen hur alla maskinerna på gymmet har sin egen TV, lättare att distrahera sig själv då från att det är jobbigt. Det blev även ett stopp på Ricky's idag, verkligen ett ställe man ska besöka om man vill hitta skönhetsgrejer till bra priser när man ändå är här. Dock blev det inget köp där idag, men en hel del saker som jag planerar ska köpas!

Nu ska jag ta mig ner till Madeleine på 68th street för att hjälpa henne färga håret och kanske kommer jag också att göra det om jag vågar. Planerna annars för kvällen är att möta upp Linnea och Andrea så får vi väl se vad vi hittar på för något.

EE.

Empire of the sun

Empire of the Sun med deras låtar spelas just nu högt i lurarna när jag traskar omkring på Manhattan, speciellt We are The people! Lite för mycket cheesecake ikväll till dessert gör att det planeras hårt pass på NYSC imorgon - nu sovtime!

EE.

(bilder från i måndags)

Floating on

Rullar på gör det här i staterna för min del, vardagslivet här börjar kännas som mitt eget och i med det börjar jag verkligen att känna mig hemma.

I söndags jobbade jag på eftermiddagen/kvällen men dagen började med sovmorgon, jag sov verkligen länge också vilket jag nog inte gjort sen jag kom hit. Sen blev det söndagsbrunch med Lisa från NJ på  Eat Here Now, 64th st Lexington ave - körde på blueberry waffles och sen fick det bli en frozen yoghurt efter det också. Begav oss in på Bloomingdale's där vi kikade på lite olika saker, bra ställe att fönstershoppa på. Det blev ett besök på Zara också där jag inte kunde undgå att köpa ett par nya byxor som ni säkert får se här någon gång.

När jag väntade på Lisa i Grand Central Terminal så pågick denna lilla tillställning, om det var gjort speciellt för kamerorna eller om det var på riktigt fick jag aldrig reda på dessvärre - men det var säkerligen antingen eller.
Mums på lemonade @ Eat Here Now

Hel jobbdag imorgon så kommer att ha fullt upp, kanske hinner uppdatera något i alla fall.

Här säger vi godnatt just nu - men till er blir det godmorgon!

EE.

One month in the U.S

Igår, den 7e mars hade jag varit i USA i exakt 1 månads tid - idag hade jag för en månad sen min första dag på Orientation tillsammans med alla de andra au pairerna. Jag kan verkligen inte fatta att denna tiden gått så fort - var har veckorna tagit vägen?

Det har verkligen varit en månad fylld med olika saker, massa känslor, olika små äventyr och en hel rad nya intryck. Inte så konstigt kanske att jag känner mig lite småtrött om dagarna, jag gör ju så otroligt mycket hela tiden att jag knappt hinner ta en stund för mig själv och bara vara. Men det hör till saken att i  denna staden vill man bara hitta på saker hela tiden, så varje gång jag har en ledig stund får jag nästan lite dåligt samvete om jag inte gör något vettigt av den - vilket också bidrar till att jag bara skriver ca. 1 blogginlägg/dag.

Så för exakt 1 månad sen hade jag nu sagt hejdå, eller som vi sa: au revoir (på återseende) till alla nära och kära för att ta mina två stora väskor och stiga på planet som skulle ta med till ett nytt kapitel i mitt liv.

På Kastrup mötte jag Lovisa, den svenska au pairen som skulle till Los Angeles men som nu efter rematch i 2 veckor flyttar till östkusten, närmare bestämt till Connecticut och bara 1,5 h ifrån mig. Efter att ha varit på resande fot i nästan ett helt dygn kom vi fram till hotellet och lyckades på något sätt få i oss lite mat innan våra sängar fullkomligt skrek på oss. Väl i mitt hotellrum fick jag träffa Madeleine och Adol - varav Madeleine är en av dem som jag hittills umgåtts mest med. Orientationen började tidigt morgonen efter och på torsdagen den 10 februari, efter alla föreläsningar och New York trippen så slussades vi alla ut till våra respektive familjer. Mitt nya hem kom jag till den 10 februari och det var ett par jobbiga dagar av omställning där i början. Att jag befann mig i New York och att detta var platsen jag nu skulle bo på var kändes nästan för bra för att vara sant. Men som sagt, allt var verkligen inte på topp och nu när jag lite kan se tillbaka på det (även om det bara gått 1 månad) så tror jag att det var alla förväntningar och känslan av ensamhet som drog ner mig där i början. Saken är att fram tills den dag man kommer till sin familj så har det hänt saker hela tiden, man har inte varit ensam i knappt en endaste minut och det faktum att de flesta vänner man väl hunnit skaffa sig var man nu tvungen att skiljas ifrån. Dock var det bara att kämpa på, jag tänkte banne mig inte vara den au pairen som inte gav det hela en chans och faktiskt försökte se om det hela blev bättre. Och det var ju tur att jag gjorde det, för nu rullar det som på räls. Självklart har man sina bättre och sämre dagar precis som hemma, men då tar jag mig i kragen och beger mig ut i denna stad som aldrig sover och på något sätt funkar det som terapi för mig.
Mellanlandning i London
Sliten jag på JFK - så trött men så mycket adrenalin
Hotellrummet jag delade med två tjejer jag aldrig träffat förut
Lovisa utanför sitt hotellrum
På mallet som låg i närheten
Stamford
En av måltiderna vi blev serverade, Caroline och Lovisa
On top of the rock
Vid Rockefeller Center

Har lite bilder från de senaste dagarna jag inte lagt upp än, får väl bli imorgon helt enkelt för annars kommer jag att ligga back för mycket. Kan ju bara snabbt nämna att jag var och såg King's Speech på AMC theatre på Time's Square nu ikväll - förstår mycket väl varför den belönades med så många Oscar's, helt klart sevärd!

Dessutom, GRATTIS än en gång till underbara Madde som fyllde 20 år idag !!
Bild från nyår förra året, Madde & Marcus

EE.

Day OFF

Lördag = DAY OFF.

Började dagen med tränig på NYSC - subway hem, brunch och sedan ner till foten av Brooklyn Bridge där jag väntade på Linnea och Andrea (svenska au pairer). Planen var att ta water taxi till IKEA i Brooklyn för att inhandla lite nödproviant, svenskt godis och sånt där viktigt med andra ord. MEd våra IKEA FOOD påsar tog vi sedan water taxi tillbaka igen och på vägen till tunnelbanan gick vi igenom delar av the Financial Disctrict. Bilderna och dess bildtexter får denna gång tala för sig själva.

Hope you'll enjoy,
I väntan på Linnea & Andrea som precis gått över Brooklyn Bridge
@ Pier 17
Andrea & jag på water taxi
Linnea & Andrea på water taxi
På vägen tillbaka med water taxi åkte vi förbi denna gamla dam
Brooklyn Bridge
Ett av mina köp från IKEA - dock det enda nyttiga
Bloomingdales at night
Kass kvalité men fortfarande ursnygg byggnad

EE.

In the park

Fredag = lång arbetsdag, dessutom ännu längre då jag satt barnvakt på kvällen. Dock började dagen i alla fall med en härlig lång promenad i Central Park. Skulle gissa att det var runt 4 grader något sånt där igår, men strålande sol gjorde att det var väldigt skönt trots allt.

Jag längtar dock till våren och sommaren nu, börjar bli riktigt trött på vintern. Central Park är väldigt mysigt och fint nu men jag kan bara föreställa mig hur det blir framåt våren när allt börjar grönska.

Förrresten, vad gäller kommentarer svara jag på frågorna i samma inlägg - bara så att ni vet var ni kan hitta svaren om ni frågar något, för jag svarar alltid.

Nu - till gymmet.
Sen - out and about i New York City.

EE.

Just an ordinary day

Inget speciellt har hänt denna dagen.

Började som vanligt med härlig frukost och sen vid 9-tiden möte med Jan för att skriva under alla kontrakt som måste fixas inför detta året. På min rast idag begav jag mig till Bank of America på 86th st Lexington Ave. för att starta upp ett amerikanskt bankkonto - är nog bra att jag inte har allt i kontanter som nu för då spenderar jag pengarna mycket lättare.

Det härliga med dessa dagar då det inte händer speciellt mycket är det ögonblick jag går ut genom ytterdörren, ser mig omkring och inser att jag faktiskt befinner mig i New York - bara det kan göra en dag hur bra som helst, underbar känsla!

Bild från igår när jag strosade på 59th st, Lexington ave.
Downtown när jag försökte hitta NYU

Ajaj - börjar banne mig få ont i halsen nu, får ju inte bli sjuk igen nu när influensan precis lämnat mig. Fått tips om att Airborne, eller hur det nu stavas ska vara riktigt bra för att hålla sig frisk. Det får nog bli ett besök till CVS pharmacy imorgon om jag har tid!

EE.

Saturday part 3

Resten av bilderna från lördagen, här har ni dem. Självklart är det egentligen massa fler, men jag försöker att hålla ner antalet jag lägger upp och ändå blir det i princip för många.

Kort sammanfatta dagen - den har varit bra! Mötte upp min counselor Jan 10.30 på Barnes & Noble 86th street för att ställa massa frågor och allmänt prata. En timme var helt plötsligt försvunnen och jag hade nog kunnat prata bort mer tid där nere på caféet, men jag hade andra saker jag var tvungen att ta tag i. Begav mig neråt till NYU för att jag skulle kolla upp om det finns möjlighet att besöka lite olika föreläsningar där - vilket det visade sig att jag kan, så i nästa vecka kommer jag nog att göra det !

Ikväll träffade jag Madeleine (österrike) på Starbucks och vi båda fick prata av oss lite - skönt att kunna träffa någon sådär spontant som mitt och Madeleines möte blev ikväll. Speciellt är det skönt med spontana saker i en stad där det mesta känns otroligt strukturerat, organiserat och planerat.

Och svar ja, vi körde en riktigt turistkväll på Times Square i lördags därav bildresultatet.

Stora äpplekramar,

EE.

Saturday part 2

OK, part #2 coming up.


Tror dock att jag delar upp det hela i 3 delar med tanke på att den släng av influensa som jag lyckats dra på mig – är väldigt trött om dagarna och just nu borde jag verkligen sova så att jag kan bli frisk så snart som möjligt.


Så vad hände efter part #1 då? Jo, just det! Jag sa hejdå till Lisa och hennes kompis som jag träffade för första gången denna dag. Sedan var det dags för nästa härliga gäng – Madeleine (österrike), Tas & Dom (au pairer i New Jersey från Sydafrika). Mötte upp dem i Greenwich Village där det blev promenix till Carrie Bradshaw’s lya i SATC och sen till Magnolia Bakery ytterliggare en gång på samma dag. En kort stund senare strosar vi tillbaka mot tunnelbanan när vi helt plöstligt möter Tyra Banks på gatan. Först efter att hon passerat oss inser vi att det var hon. De andra tjejerna bestämmer sig för att springa efter i hopp om ett foto eller liknande. Jag lunkar efter i min egen takt men lyckas ta någon enstaka paparazzibild med min kamera.


Att spotta kändisar kan vara både svårt och lätt i denna stad. Lätt på så sätt att detta ställe fullkomligt kryllar av A,B,C-kändisar och allt däremellan. Svårt på så sätt att de alltför ofta faktiskt är mer eller mindre utklädda när de går runt på gatorna, eller i alla fall inte ser ut så som vi är vana att se dem.


Tyra Banks bar denna dag både peruk och solisar, men vi lyckades till trots känna igen henne. Killen hon hade med sig gissade vi var hennes bodyguard med tanke på att han försökte blockera henne från bilderna vi försökte ta. En sak som slog mig var att det måste vara himla jobbigt att inte kunna gå någonstans utan att bli igenkänd eller behöva ha sin livvakt med sig – nej, det är nog ingen livsstil för mig inte.


En aning starstruck senare så begav vi oss med tunnelbanan upp mot Herald Square. Där blev det en visit in på Victoria’s Secret – men dock inget köp för någon av oss. Vi sprang in på lite olika butiker här och var längs med 34st street (tror jag att det var). Sen hade vi egentligen tänkt dra oss hemåt för att göra oss i ordning för kvällen, men då klockan började ticka iväg bestämde vi oss för att dra direkt till Times Square och Hard Rock Café. Hur vår kväll där utspelade sig visar jag imorgon genom de foton jag har kvar att lägga upp.


Madeleine, Dom and I infront of Carrie's apartment
Tyra Banks herself - paparazzi pic by me
He's trying to cover her from our cameras
Tas inside Victoria's Secret
Empire State Building - not the best quality
Tas, me and Madeleine when we arrived to Times Square

Förresten, jag får ju inte glömma att säga GRATTIS på födelsedag till min mormor som fyller år den 29 februari, ett datum som bara finns vart fjärde år. Jag vet dock att hon firade den igår, så att denna hälsning egentligen är en dag sen, men med tanke på det udda datumet så anser jag det okej att hälsa och fira idag också! Så, GRATTIS på födelsedagen mormor, hoppas att du hade en bra dag och att blommorna var fina som du fick av mamma; Kenneth, Josefine och mig!

Nähä -  nu är det dags att släcka lampan, stänga tvn, sätta telefonen på laddning, kolla kalendern och sist men inte minst in med öronpropparna!

EE.


Saturday part 1

Min lördag denna helgen var så fullspäckad som det nästan bara gick.

Gick upp vid 9-tiden och åt en tallrik havregrynsgröt med kanel - mums. Upp på mitt rum för att göra mig i ordning och passade samtidigt på att prata med pappa på Skype - lite uppdatering från Sverige är ju aldrig fel. Efter att ha tappat bort tiden fick jag skynda mig lite för att bli klar att ta mig ner till Port Authority där jag skulle möta Lisa, au pair i New Jersey.

När vi efter ett tag lyckades hitta varandra i lördagens folkmassor var vi båda redo för brunch/lunch så jag föreslog Andrew's coffeeshop som inte låg allt för långt därifrån. Saken hör till att när jag var i New York första gången var detta frukoststället #1 för Josefine, pappa och mig och när jag var här i New York med Emilia var vi också där en gång. En tonfisk wrap, strawberry smoothie och en massa härligt prat senare bestämde vi oss för att bege oss ner till Greenwich Village/West Village för att bland annat gå till Magnolia Bakery och Marc Jacobs. När vi väl kom fram till Magnolia Bakery kunde vi riktigt känna doften av nybakade cupcakes sprida sig ut på gatan. Självklart blev det ett besök, en red velvet cupcake och en chocolate cupcake blev det för mig del - otroligt farligt ställe om man vill försöka vara nyttig.

Sprang in på bookmarc - Marc Jacobs bokaffär där de hade en hel rad bra böcker och dessutom massa prylar. Även Marc by Marc Jacobs hann vi med, Michael Kors, Mulberry, Steve by Steve Madden och några andra ställen. Sen tog vi en tur in på Starbucks där jag hann ringa några samtal - grymt bra att de har gratis Wifi så att jag kan utnyttja min telefon någorlunda i alla fall.

Detta var alltså min lördag fram till kl 3pm-4pm - sen började nästa äventyr som jag tänkte berätta om imorgon! Spoiler: ute på gatorna i Greenwich befann sig en av USAs supertvkändisar och vi bara råkade springa på henne och jag hann dessutom ta min egen lilla paparazzi bild, berättar mer imorgon !

För att bara snabbt berätta om hur denna dagen varit så kan den beskrivas som mindre kul. I natt så vaknade jag upp vid 2am och frös så mycket att hela kroppen skakade, riktigt mycket feberskänslor och det var säkerligen just feber jag hade också. På med en massa lager av kläder och sen lyckades jag till slut få upp värmen och somnade till slut. Vaknade upp imorse och kände inte av någon feber men riktiga influensakänslor på så sätt att varje ben och led plus min hud värkte precis överallt. Dessutom den där känslan av att något i kroppen inte är som det ska. Har försökt vila så mycket som möjligt idag, tagit några värktabletter och jag tror att det känns lite bättre just nu, men jag får se hur natten blir och hur jag känner mig imorgon helt enkelt.
Jisses, vad man var rödhårig på denna bilden - det ser inte ut så i verkligheten dock!

Kramar från New York.

EE.

RSS 2.0