It's really happening

Igår blev min Au Pair ansökan godkänd i London, vilket gör att min profil/ansökan just nu cirkulerar bland alla host families i USA. Först igår fick jag känslan av att jag verkligen kommer att komma iväg snart och det dröjde inte längre än tills imorse innan den känslan förstärktes ännu mer. Idag har nämligen två stycken familjer kontaktat mig, men då allt tyvärr inte matchade till 100 % fick jag vänligt skicka ett mail tillbaka med "tack, men nej tack". Detta bevisar dock att vill jag så kan det gå riktigt snabbt att få familj, så nu väntar jag bara på att fler familjer ska höra av sig och på att snart hitta den "rätta".

Imorgon är jag ledig så då tänkte jag uppdatera lite här, behöver dessutom förbereda en del saker inför kommande samtal med host families osv. Trots att jag bakade lussekatter i lördags finns det inte en endaste smula kvar - så det blir att baka nya imorgon !
Vill verkligen tillbaka !
Foto av Emilia

EE.

One step closer

Brrrrr, fy tusan vad kallt det är idag! Höll på att frysa sönder när jag väntade på den försenade bussen på Malmö Central för 2 h sen. Just nu njuter jag av att ha varm mat i magen och att titta på vänner på tv.

Lite över 12 var jag i Malmö idag för att runt 13 vara på intervju på Skandinaviska Institutet. Efter 3,5 h var intervjun klar och jag var supernöjd med allt jag fått reda på och vad vi pratat om. De 260 truth or false frågorna jag skulle svara på var lite jobbiga då vissa frågor kändes oerhört onödiga, men jag tog mig igenom det i alla fall. Vad jag förstod är min ansökan nu helt komplett - 100 %, TJOHO! Nu skickas min ansökan + 260 svaren + resultatet av den engelska intervjudelen jag hade idag till London för att godkännas. När den är godkänd får jag ett acceptance package och sedan är det dags för kontakt med familjer. Dessutom fick jag reda på att det är stor möjlighet för mig att komma dit jag vill, så det är bara att hålla tummarna.

Snöigt i New York februari 2010

EE.

Let it snow


Om man på något sätt missat att julen börjar närma sig är det bara att titta ut genom fönstret idag, det är vitt överallt. Första snön sådär innan jul brukar alltid ge mig en del julstämning och likaså gör den det i år igen. Med tanke på snön och minusgraderna gäller det dock att vara försiktig på vägarna en sån här dag, min buss till Malmö går om någon timme och jag hoppas att den inte drabbas av förseningar.

Morgonpromenad med Zack för ca 1,5 t sen, det är alltså ännu mer snö nu !

Nu duschen, göra mig iordning, sen intervju på SI = nervöst!
EE.

Tomorrow is a big day

Dålig uppdatering på sistone, skärpning! Speciellt är det skärpning nu när det börjar hända lite saker på lite olika plan i mitt liv. Bland annat är det en en ganska stor dag för mig i morgon då jag ska på intervju hos Skandinaviska Institutet - Au Pair organisation som jag ansökt hos. Läste på en blogg att man bland annat får svara på 260 frågor och sen lite andra saker så det blir väl spännande att se hur det går. Ska även fundera ut lite frågor ikväll som jag ska passa på att fråga om när jag ändå är där. Har även fått reda på att mina slöa dagar snart är över i form av mycket jobb framöver, dock känns det skönt då detta betyder mer pengar i plånboken. Berättar lite mer imorgon om hur intervjun gick och sådär + lite andra små soliga saker.

Photobooth får ibland hjälpa till på traven när andra bilder saknas

EE.

Best in a veery long time

Har precis fått lite av en AHA-upplevelse. Har från början tyckt otroligt mycket om Olle Hedberg i idol - vilken röst, vilken känsla, he's got the looks och vilken musiker han är!! Finan klickade in på YouTube och vi båda blev helt till oss, där fanns ju som en liten värld av allt Olle gjort redan innan Idol. En sak säger jag bara, han skulle lätt kunna vinna idol - men snälla det får han inte, då kommer han inte att kunna göra sin egen grej i samma utsträckning.
EE.

Applications drives me nuts

Just nu är jag så ooootroligt trött på den här Au Pair ansökan som aldrig tycks bli klar, känner för att ge upp vilken minut som helst. Men självklart kommer jag inte ge upp, inte när jag kommit så långt att det enda som är kvar är the stupid host letter ! Jag har nog aldrig förstått riktigt hur svårt det är att på papper försöka beskriva sig själv och sin personlighet in i minsta detalj så att människor du aldrig träffat ska få ett bra första intryck av dig.

Om en timme är det dags för träning, HURRA! Sen är det bara raka vägen hem för att bli klar med det här eländet så att jag kan vakna upp och känna lättnad imorgon för att det jobbigaste är över, keeping my fingers crossed.

Bilder från Josefines födelsedag i lördags

EE.

Wanna be creative

Just nu känner jag för att göra något kreativt, kanske fortsätta på min kortfilm eller kanske göra något nytt kollage?

Har precis kommit hem från dagens träning, tog mig tid att stretcha en bra stund efter och det var så otroligt skönt - känner att smidigheten börjar komma tillbaka igen !

Idag har varit en väldigt skön dag, kompenserade lite för den hektiska men mysiga söndagen och har tagit det lugnt idag. Jag har fixat lite med min au pair-ansökan för att mitt mål är att den ska vara klar redan nu på onsdag - här är det snabba puckar. Hade inte tid att visa er bilder från lördagen igår och väntar därför till imorgon innan ni får se dem, bjuder dock på en redan nul.

EE.

101114

Regn, blåst och extremt grått - dagens urtrista väder.

Dock är det farsdag idag, grattis till alla världens pappor !
Grattis underbara papi !

Denna gråa söndag började med ett snabbt uppvaknande för att sedan inom 10 min tillsammans med Finan vara på väg till brunch hos pappa. Lite farsdag mys blev det allt, kort men mysigt ! Efter det var det snabbt tillbaka till mamma igen och nu sitter vi två i bilen på väg till Vanstad för namngivningsfest för min nya lilla nästkusin.
Senare idag ska jag även träffa Julia, vi har på något knasigt vis faktiskt lyckats hitta en dag & tid då vi båda kan ses - YES!

Hoppas kunna lägga upp lite bilder från igår senare idag, men det får bli när jag landat hemma efter dagens alla turer.

Ha en trevlig söndag,
EE.

and the celebration has begun

Har precis ätit underbart god lasagne som papi & Sylvie gjort inför kvällens firande, välbehövlig då jag endast ätit frukost och tårtsmet idag.

Nu är med andra ord alla gästerna anlända här hos pappa och Josefine har fått väldigt mycket fina presenter. Har tagit en del bilder ikväll, vissa kommer upp lite senare, men andra får vänta till imorgon !

Lite bilder på mitt tårtbak innan idag:


EE.

Cakes delivered

Cirka 3 timmar tog det att göra de två tårtorna till Josefines firande klara, löpte dock lite amok på slutet men utseendemässigt blev relsultatet bra! Visar bilder senare ikväll på hur mina två kreationer blev, visar kanske även lite fler bilder på Finans firande.

Nu tänkte jag visa gårdagens projekt som precis som tårtorna tog en hel del tid att göra, men resultatet blev bättre än vad jag förväntat mig i alla fall.
Planen var att göra en rolig låda med bilder på att slå in Josefines present i, dock blev resultatet inte bara det utan även en Little Black Heart Box som hon ska föreviga sina minnen i.

NU - smink & hår.

EE.

A stormy & sunny day

Kom precis hem från mammas och min härliga powerwalk med stort P. Då det är soligt och härligt ute åkte mina clubmasters på och det var riktig tur då det blåste något helt otroligt så solisarna fick fungera som ögonvindskydd också!
Nu - TÅRTBAK! Visar resultatet när det är klart, kika in senare.
EE.

Happy Birthday to ya

Det sjunger jag idag till min lilla syster Josefine som idag fyller 15 år, tjoho!
Har en del att visa idag, bland annat mitt lilla kreativa projekt jag höll på med igår!
GRATTIS ÄN EN GÅNG FINAN :)

Nu är det dags för Powerwalk i det härliga höstvädret, sedan tårtbak.

EE.

I try

Vissa låtar får en på glatt humör, vissa låtar är rätt om man känner sig olycklig - och man skulle kunna fortsätta så i oändlighet - för det finns musik för vart enda tillfälle i våra liv ! Musik har alltid varit en stor del av mitt liv och tack vare mina föräldrar började jag min musikresa redan som väldigt liten. Var det inte skönsång hemma så var det balletter, musikaler, konserter eller till och med operor. Detta är en väldigt kort förklaring till varför jag emellanåt vill dela med mig av lite olika favoritlåtar, som vissa är ur mitt eget noggrant utvalda "soundtrack of my life" som jag fjantigt nog brukar säga. Låten I Try av Macy Gray är för mig bra om jag vill varva ner och kunna slappna av en stund under alla de stressiga dagar som man ibland har.

Efter ett stentufft skivstång/konditions-pass på Friskis ikväll är min kropp helt slut så nu blir det sängen som gäller, sov gott !

EE.

Only 2 more days

Ytterliggare en dag avklarad på praktiken, har kommit underfund med att jag kommer att sakna alla 12 små filurer otroligt mycket. Som tur är kommer jag tillbaka i slutet av månaden och vikarierar ett par dagar så då får jag träffa alla igen. Efter idag är det bara 2 dagar kvar och sen får jag nog känna mig nöjd, man kan ju inte praktisera hur länge som helst ju.

Hann in en sväng till Malmö efter jobb och lyckades hitta en härlig blus på Zara, kanske visar den lite senare eller imorgon. Var även inne på H&M och där hittade jag några stycken godbitar, dock tillät inte min ekonomi fler impulsköp så jag får väl helt enkelt fundera lite innan jag slår till på fler saker.
Vet inte om jag visat någon mer ordentlig bild på min fuskpälskappa inköpt i höst så här kommer en från idag. Köpte den redan i början av september när det var alldeles för varmt för att börja använda den. Därefter har den sakta men säkert smugit sig ur garderoben då det bara blivit kallare och kallare. Den kommer från topshop och kommer nog att användas väldigt flitigt då den tro det eller ej är varm och skön !

EE.

A Swedish Star

När jag i förra veckan såg det nya avsnittet av Gossip Girl som precis sänts i USA blev jag positivt överraskad över att se vår svenska Robyn medverka. Robyn har ju verkligen haft ett kanonår med hela Body Talk hysterin inte bara i Sverige utan även utomlands. Genom åren har hon som sångerska verkligen kört sitt eget race med eget skivbolag och allt, en hel del bra låtar har hon dessutom levererat !

Kort klipp ur Gossip Girl säsong 4 avsnitt 7

EE.

Take me Back to...

En iskall dag som denna längtar jag tillbaka till långa härliga sommarkvällar i augisti då jag ett antal gånger klädde mig i denna favoritoutfit:

Kavaj & Skor Zara
Byxor Levis
Väska Michael Kors

A new day, a new week

Måndag igen då alltså, jisses vad veckorna bara flyger förbi nu.

På min praktik idag sa en av mina kollegor "jaha, så nu var hösten över och vintern kommen", och det stämmer verkligen känns det som. Från att ha varit taskigt höstväder förra veckan med blåst och regn har det idag varit iskallt, mina små tår blev kalla som isbitar då jag dumt nog inte hade mina tjocka curlingkängor på mig idag.

Efter att igår eftermiddag trott att jag var på gränsen till en influensa känner jag mig oerhört glad för att jag denna dag inte visat några som helst tecken på sjukdom. Under lunchen ringde jag upp Skandinaviska Institutet för att dubbelkolla att mina barntimmar inför Au Pair ansökan kommer att räcka till och som tur är verkar allt gå åt rätt håll. Det är helt otroligt att jag om bara någon vecka kan skriva här att jag är klar med min ansökan. Efter att ansökan är 100% klar väntar det roliga, familjer kommer att börja kontakta mig och det ser jag verkligen fram emot. Men nu börjar dock den inte så roliga processen att samla in alla mina referenser, förhoppningsvis kommer det att gå smidigt.

Igår lovade jag att jag skulle visa upp vad jag hittade för en liten pärla i Helsingborg i lördags och här kommer den.
En liten väska ur Thomas Sabo Charm Club var det som fick följa med mig hem i lördags, tydligen ska den försvinna ur sortimentet så jag fick den på halva priset ! Har en del små favoriter som hänger i mitt andra armband så de måste jag komma ihåg att visa någon gång.

EE.

A november morning

Som jag skrev tidigare idag började jag dagen med att bege mig ut på en PowerWalk, längs med havet som jag oftast gör. Det var en underbar morgon med häftigt ljus så jag var tvungen att knäppa av några bilder med min iphone.
Nu är jag helt slut efter denna veckan, jobbat mån-fre, Borstahusen hos Stefan fre-lör och nu jobb idag igen. Dock är det dags för sista veckan på praktiken, egentligen bara planerat till halva onsdagen men om jag inte får jobb någonannanstans på torsdag-fredag så kör jag de dagarna också det är ju lika bra.

Ikväll fotograferade jag den lilla pärlan jag hittade Helsingborg igår, så imorgon visar jag vad det är för något.

Måste ju dessutom bara passa på att säga stort GRATTIS till Malmö FF som idag tog SM-guld, kommer nog att bli en himla guldfest på stortorget i Malmö i morgon.

Sussa sött,

EE.

A relaxing deep breath

Precis vad jag behövde nu imorse, a relaxing deep breath.

Helgen har varit riktigt härlig, dock helt fullspäckad och det fortsätter den att vara idag också. Slutade jobba kl 15 i fredags, sen var det hem och packa för att vid kl 17 bege mig tillsammans med Josefine till hennes gudfar Stefan i Borstahusen. Vi hade en riktigt mysig kväll tillsammans med katterna Simba & Sessan, tacos och filmen Enigma.

Gårdagen började med uppstigning vid halv 9 efter att ha sovit i en uppblåsbar säng tillsammans med Finan, det roliga var att man sov mycket bättre än vad man kanske kan tänka sig trots att den var just uppblåsbar. Eftermiddagen spenderades i Helsingborg där jag fyndade en liten pärla som jag visar senare ikväll tror jag. Lunchbesök på en mysig liten italiensk resturang avslutade vår trip till Helsingborg och efter det begav vi oss hem till Borstahusen igen. Klassikern Home Alone blev min och Finans tidiga kvällsunderhållning och efter det en underbart god middag. Vid 8-tiden begav vi oss hem igen och sedan blev det filmkväll med Måns.
Simba & Sessan

Jag säger bara en sak, galenskap

Små halloween-bakelser som Stefan köpt

Idag började dagen med en PowerWalk, kl 14 är det dags för jobb.

EE.

Raspberry smoothie

Mums, ja!

En mysig kväll har precis spenderats på ett litet kafé vid namn Pronto på Lilla torg i Malmö där jag slurkade i mig en härlig hallon smoothie och tog igen tid med underbara vänner.
Vi var en hel bunt som åkte in tillsammans; Måns, Madde, Sjödahl, Lotta, Fanny, Persson, Linnéa, jag och sen droppade det in ytterliggare två vilket resulterade i en riktigt trevlig och höstig onsdagskväll. Med tanke på att vi inte träffats på ett tag fanns där mycket att ta igen, dock får vi inte låta det gå så långt mellan gångerna från och med nu, för det är alldeles för mysigt och trevligt för det.
MER sånt här helt enkelt :)

För någon dag sen släpptes den första ordentliga smygtitten på H&Ms samarbete med Lanvin som släpps den 23e november. Vad jag kan se finns där en del godbitar som jag kanske, men bara kanske skulle kunna tänka mig att köa för. För att bilda din egen uppfattning kika på klippet nedan.
Imorgon väntar ytterliggare en dag på praktiken och därmed en dag närmare mitt mål.

Sussa sött.
EE.

Seems like forever

Praktiken börjar närma sig slutet mer och mer nu, måste bara börja fila på resten av min Au Pair-ansökan nu under tiden. Får en del frågor om dagarna om var jag vill åka och vad jag ser fram emot, det börjar verkligen slå mig nu att jag kanske är iväg inom någon/några månader. Samtidigt som jag tycker att allt känns väldigt spännande är det samtidigt lite småläskigt, men det är väl bara att hålla tummarna för att allt ska gå vägen.

Ikväll blir det mys med vänner, ska in till Malmö för en fika och ta igen massa tid förhoppningsvis. Det var längesen jag träffade de flesta som ska med ikväll så det ska bli väldigt kul på det sättet!
Bilder från vårt lilla födelsedagsfirande av pappa i måndags, dålig bildkvalité dock

EE.

Oh happy birthday

Hurra, Hurra, Hurra för papi idag, som fyller 47 år !
Bild från New York 2008

Imorse sjöng vi för denna underbara filur, med en liten kärleksmuffins och ett värmeljus så fick han en bra start på dagen. Just nu sitter jag och tittar på U2 360 konsert på blueray som jag och Josefine(syster) gav till honom i födelsedagspresent. Dock sitter jag och slipar på resten av presenten han ska få av mig, kommer troligtvis att vara klar i slutet av veckan tror jag !

En vecka avklarad av praktiken - 1,5 to go !

Som jag skrev har jag dåligt med både tid och idéer för nya inlägg under denna tid, så jag ber om ursäkt för EXTREMT dåligt uppdaterande. Bloggen borde vara igång till 100% antingen i mitten eller i slutet av nästa vecka, så kika in då !

EE.

RSS 2.0