110419 #2

Fortsättningen från igår, ytterliggare en liten bildbomb.

Tog mig ju som sagt upp så högt jag kunde komma i Zermatt för ca 1,5 vecka sen nu och det var en upplevelse som jag aldrig kommer att glömma. Bara kabinliften upp till toppen var något jag aldrig kommer glömma då dels en tjej svimmade och jag kände höjdskräck på riktigt för första gången någonsin. Väl uppe på toppen var det långt ifrån lika varmt som nere i dalen, men huttrande tog jag mig runt för att suga in alla intryck. När jag köpte min biljett upp visade sig att jag hade köpt till entré till the World's highest glacier palace vilket jag blev otroligt glad över att jag gjort. Ännu kallare än ute på toppen var det när jag gick runt inuti denna glaciär, t.o.m så kallt att batteriet på min kamera fick fnatt och i princip ville ge upp. Några kort hann inne i "palatset" och även några få när jag kom ut, men det kändes verkligen som rätta stället och tillfället som min kamera skulle ge upp - eller inte! Helt grymt var det i alla fall, toppen ligger ju ändå på nästan 4000 m.ö.h så jag befann mig ju ovanför molngränsen men också på så pass hög höjd att jag kunde känna att syrehalten var lägre.

Well, well - har några bilder kvar att visa från min Schweiz resa som på alla möjliga tänkbara sätt skiljer sig så grymt mycket från mitt liv här i New York. Då jag bränt mig de två föregående dagarna när jag hängt i Central Park med Johanna har jag mestadels befunnit mig inomhus idag, passat på att fixa lite grejer, bara tagit det lugnt och hållt mig undan regn- och åskväder. Imorgon är det the Royal Wedding och jag har precis ställt in min TiVo på inspelning så att jag ska kunna se lite i efterhand då allt börjar när vi sover här på andra sidan Atlanten.

EE.

110419 in Zermatt

Bildbomb från min tisdag förra veckan i Zermatt då jag började med att vandra upp till lilla byn Furi för att därifrån ta liften upp, upp och upp till högsta toppen man kan ta lift till i området - en helt oförglömlig upplevelse. Lägger upp resten av bilderna från den dagen imorgon.

Kort sammanfattning av denna dagen: vaknade upp utan känsla av jetlag, frukost, städade, tvättade, mötte upp Johanna för Powerwalk i Central Park, köpte lunch på Dean & Deluca, tog med en filt och njöt i solen tillsammans med Johanna i ca 2 h, snabbt till mataffären, tog en kalldusch då dagen bjudit på 25 grader, lagade kinamat och sen började au pair:andet.

Är just nu inne i en liten svacka känns det som, har mycket hemlängtan för tillfället trots härliga människor och underbart väder - men det går ju inte riktigt att styra den där känslan tyvärr så jag får väl bara hoppas att den försvinner snart igen!

'
I väntan på kabinen som skulle ta mig till Klein Matterhorn
Samma höjd som molnen
Lämnar stationen
Här var det en tjej som svimmade brevid mig på grund av höjdskräck
Ovanför molnen
Till vänster om den orangea "pluppen" låg stationen där kabinen utgått ifrån
Framme på toppen och alla moln såg ut som ett enormt hav av sockervadd
To be continued...

EE.

Easter Day

Vaknade upp i söndags morse efter 11 timmars sömn men fortfarande trött efter jetlagen. Mötte upp Johanna för att tillsammans bege oss till Madison Square Park för söndagsbrunch/påskdagsbrunch. En god sallad från bästa PRESS, 23 grader sol/moln, strosande 60 kvarter upp längs med Fifth och härligt sällskap - det är så en söndag ska vara.
EE.

Last monday in Zermatt

Förra måndagen tog jag på mig mina joggingskor och begav mig ut på en liten hiking-trip i underbara Zermatt. Jag hade som mål att ta mig till en liten "by" vid namn Zmutt, det jag inte hade räknat med var hur extremt jobbig vägen dit skulle bli. Med 16 grader varmt och en höjd skillnad från Zermatt till Zmutt på ca 500 m så tog det mig ca 3 h fram och tillbaka och en hel del kramp i benen. Kameran hängde med och jag tog nog ungefär 100 kort denna dag då jag helt enkelt inte kunde sluta förvånas av hur vackert det var överallt - oj, vad gammal jag känner mig när jag skriver detta, haha.
De små elbtaxibilarna som kör runt i Zermatt, inga "vanliga" bilar tillåtna
Zmutt
EE.

Happy Easter

Tänkte egentligen vänta tills jag laddat upp fler bilder innan jag skulle lägga upp dessa, men nu är det knappt om tid och jag känner för att dela med mig av en liten del av vad veckan inneburit. Dessa bilder tog jag i måndags när jag var ute på min första hikingtrip här i bergen - bilderna tycker jag blev bra, men att uppleva det i verkligheten är något helt annat !

Imorgon blir det att ta tåget tidigt på morgonen till Geneva för att runt 12-tiden ta flyget tillbaka till verkligheten och New York City. Därför väljer jag att idag önska er alla en GLAD PÅSK och hoppas att ni har det bra i det härliga vädret jag vet ni har just nu!


EE.

Accidents do happen

Tisdag var en helt oförglömlig dag för mig, jag var på den högsta toppen här i området och jag var verkligen med om något helt obeskrivligt! Dock resulterade dagen i en bruten handled för en av de små och därmed förändrades schemat lite här för min del för veckan. Jobbade hela dagen igår, jobbar hela dagen idag och hela dagen imorgon, hela dagen lördag - alltså kommer det bli dålig uppdatering här - väl tillbaka i New York MÅSTE jag visa er hur denna veckan i underbara Schweiz har varit - himmelriket !
EE.

Taste of Yesterday

Smakprov på vad gårdagen erbjöd:

Idag blir det ingen skidåkning, utan jag tänkte köra en hiking-trip till och med lift försöka ta mig upp till högsta toppen här i området! Dagen bjuder på sol, klarblå himmel och 14 grader varmt i dalen - på med solfaktor 40 (som för övrigt knappt skyddar här) så är jag snart redo.

Bonne journée.
EE.

Le premier jour

Igår var den första riktiga dagen här på plats och då var det skidåkning som stod på schemat. Underbar dag med härliga människor och vädret är verkligen inte fy skam!

Denna dagen har varit minst lika bra om inte till och med bättre även om jag inte åkt skidor. Tog mig en riktig långpromenad, ca 3h upp längs med ett spår som ledde mig till en helt gudomlig värld - grymt jobbigt var det dock så det blev en riktig workout!

Vet inte riktigt hur morgondagen ser ut, om det kanske blir skidåkning eller om jag tar det onsdag/torsdag i stället - vädret ser dock perfekt ut inför imorgon också. Njuter så mycket som det bara går och älskar de stunder jag bara tittar mig omkring och tänker: C'est la vie !

Väldigt barnvänligt, dock var inte detta min mat denna dag även om det såg himla gott ut

EE.

En Suisse

Zermatt agerar bostadsort denna veckan och presterar på hög nivå. 14 grader varmt i dalen med stålande solsken och klarblå himmel har det bjudits på både idag och igår, kameran går varm som bara den kan ni tro.

Efter 7,5 h flyg från New York till Geneve var det dags för en ca 3 h lång bilfärd innan vi äntligen var framme i Zermatt. För er som har varit här kan ni tänka er hur stora mina ögon blev när vi väl anlände och hur jag tappade hakan över hur vackert detta land är när vi färdades från Geneve till Zermatt - för er som inte har varit här så kan jag redan efter två dagar rekommendera det.

Idag bjöds det dessutom på skidåkning, en vårig sådan dock med en hel del backar bara bestående av ren sorbet. Har haft bättre skidåkning andra gånger jag åkt skidor men atmosfären/miljön/utsikten är något som toppar det mesta. Dessvärre hade jag problem med mina fötter idag så det blev inte riktigt lika mycket skidåkning som beräknat, tappade nämligen helt blodcirkulationen till fötterna efter en backes åk. Tror att det kan bero på flygturen igår/förrgår + att pjäxorna inte var helt rätt för mig. Men i vilket fall som blir det ingen skidåkning i morgon men troligtvis på tisdag igen. Planerna för morgondagen är dock inte helt fel i alla fall med avslappning i den härliga vårsolen, hoppas ta en lång promenad upp längs bergen och kanske hinna utforska byn någorlunda. Då jag just nu befinner mig på ca 1500 m höjd över havet bara i dalen så tar solen riktigt ordentligt här - 30 min utan någon form av solskydd och man börjar bli bränd.

Bilder kommer !

EE.

Going to Switzerland

För er som inte kunde gissa vart det är jag idag ska resa så är det alltså till Schweiz jag ska. Åker härifrån New York ikväll landar i Schweiz i morgonbitti deras tid och från flygplatsen är det sen transport till orten Zermatt. Jag tar datorn med mig och hoppas innerligt att det finns internet på hotellet - om inte så får jag uppdatera massor här när jag kommer tillbaka till New York !

EE.

An announcement to make

Helt glömt att berätta men imorgon lämnar jag landet för att åka hem till Europa igen, bilden ovan kanske ger en liten ledtråd om vart det är jag ska?

För övrigt är det en underbar vår dag här idag, med strålande sol och 19 grader varmt - det gillar vi!

EE.

Last nights thunderstorm

Igår var det ett rejält åskväder här och detta klipp fick jag skickat till mig idag som visar hur blixten ett flertal gånger slog ner i Empire State Building. De som påstår att blixten aldrig slår ner två gången på samma ställe kanske får sig en tankeställare ?


Och jag som hatar åskväder - här åskar det inte bara om somrarna som hemma i Sverige utan lite när som helst under året när det kommer in ett ordentligt oväder.

EE.

Sequel to Sunday Walk

Här är resten av bilderna från min söndagspromenad förra veckan i denna fullkomligt underbara stad, som denna dag gav en pirrande vårkänslor !


Skyltfönster hos Henri Bendel
Forever21 på 5th Avenue
St Patrick's Cathedral på 5th
Mums, vilka vårkänslor !
Lite smått udda party accessoarer
Chrysler Building
Min bank
New York Public Library
Empire State Building
Spongebob @ Herald Square
Breathtaking - Flatiron

Denna dagen har bjudit på städning, tripp ner till Midtown för att käka lunch med Johanna och sen tillsammans möta upp Linnea för fika - trevligt!

EE.

Definitely behind


Men gud, jag tar ju alldeles för mycket kort om det nu ens är möjligt! Hinner ju inte lägga upp allt jag vill här då det tar en HIMLA tid och dessutom ligger jag nu back vad gäller att posta bilder med typ 1,5 vecka. Imorgon har jag troligtvis/förhoppningsvis tid för denna blogg och planerna är att lägga upp ett antal inlägg med så mycket bilder som bara orkas läggas upp - låter det bra?

Måste dessutom få tillbaka all energi och se till att den lilla infektion jag drog på mig efter helgens festligheter försvinner!

EE.

A Sunday walk in the City

För en vecka sedan tog jag på mig mina träningsskor och gav mig ut på en lång promenad. Kameran hade först sin säkra plats i väskan men kom ganska snabbt upp och åkte inte ner igen förrän på tunnelbanan hem. En underbar dag i en underbar stad - detta är ca hälften av bilderna från den dagen som jag planerar att lägga upp, men det är knappt en femtedel av alla bilder jag tog sammanlagt.
EE.

Conscious Collection


H&M lanserar ju lite då och då kollektioner från gästdesigners eller kollektioner med organiska material. Datumet för releasen av Conscious Collectionär 14 April, alltså nu på torsdag och detta hade jag ju självklart skrivit upp i min kalender då en del plagg som jag sett på H&Ms hemsida lockade mig massor. I torsdags när jag kom ut från mitt gym på 86th st Lexington Ave går jag förbi H&M butiken på samma gata och ser att skyltfönstren var utsmyckade med just Conscious Collection.

Självklart gick jag då in i butiken och hur förvånad blev inte jag när butiken redan sålde ut denna kollektion - ivrigt började jag leta efter de plaggen som jag ville ha och till min förvåning hittade jag alla förutom ett. Det härliga var att det var precis som vilken dag som helst inne på H&M, ingen slit och stök med andra ord till skillnad för hur det annars är när de släpper dessa kollektioner. Frågade en tjej som jobbade där hur det kunde komma sig att de redan sålde Conscious Collection och hon förklarade då att den butiken är en provbutik som alltid säljer alla saker 1 vecka innan alla andra buitker! Jag fick med mig tre plagg hem och har redan hunnit använda två av dem.

Kort förklaring på varför jag inte uppdaterat på några dagar: späckat schema, bott hos Linnea på the W hotell och helt enkelt bara njutit av allt vad New York har att erbjuda. Lyckligtvis har kameran fått följa med på en del av vad vi hittat på så det är bara att förvänta sig härliga bilder så snart som jag har hunnit lägga upp dem.

EE.

Just can't get enough

Den här stan kan jag verkligen inte få nog av - igår hade jag varit i USA i 2 månader, på söndag i New York City i 2 månader. Har hunnit uppleva och se hur mycket som helst, men massor har jag kvar vilket känns både galet och underbart !
EE.

Trip to Brooklyn #2

Efter att enligt oss ha hamnat helt fel i Brooklyn så gick vi som sagt med bestämda steg mot vad vi innerligt hoppades skulle vara det vi sökte. Och jo minsann, när vi väl anlände till Bedford Avenue blev vi båda överlyckliga över att ha hittat vad vi sökte. Massor med folk, mysiga kaféer, unika små butiker och en grymt härlig atmosfär.

Sen lunch blev det dessutom på ett mysigt ställe som heter Ella Café och tomatsoppan jag hällde i mig där var verkligen toppen. Med lite mat i magen och ett bra humör begav vi oss mot adressen där den kända vintage/secondhand affären Beacon's Closet skulle ligga - vilket ställe! Med tanke på att det var en lördag var där självklart massor med folk men då lokalen är riktigt stor så lyckades jag ta mig runt och hann dessutom göra ett riktigt fynd. Detta ställe är verkligen att tipsa om, utbudet är stort och innehåller allt från Oscar de la Renta plagg, skor från YSL till baskläder från H&M. Ni hittar adressen dit här om ni skulle vara intresserade.

Efter stoppet på Beacon's Closet var vi helt utmattade efter dagens äventyr och vi tog oss därmed tillbaka till tunnelbanan och Manhattan.

Nu hann jag ju inte se speciellt mycket av Brooklyn denna dagen men jag blev så pass förtjust att jag definitivt kommer att åka tillbaka så snart jag kan!

Ikväll osar det utgång på ett eller annat sätt - härligt!!

EE.

Error

Wow, första gången som jag lyckas komma in här på bloggen på några dagar nu, vet inte om det varit problem med siten i Sverige eller om det varit på grund av ett regnoväder vi haft här. I vilket fall som helst har jag ju en hel del att berätta och en hel del att visa. Ska försöka göra så mycket som möjligt under min rast idag, för det är ju trots allt fredag vilket i mitt fall betyder full day at work.

EE.

Trip to Brooklyn

Min lördag började med en härlig sovmorgon, hade egentligen planer på att sticka till gymmet men efter en lång och tuff jobbvecka så behövde kroppen några extra timmars sömn. Dagens plan var dagstur över till Brooklyn tillsammans med Madeleine och så blev det också.

Efter att ha legat kvar lite för länge i sängen blev det en snabb dusch, snabbt göra mig färdig och en taxifärd mot en videobutik för att lämna tillbaka Black Swan - som jag förresten varmt kan rekommendera. Runt 12.30 träffade jag Madeleine vid Hunter College och därifrån tog vid tunnelbanan #4 mot Brooklyn. Hoppade av tunnelbanan gjorde vi vid City Hall och därifrån började vi promenaden över underbara Brooklyn Bridge, dock var vädret inte lika bra som sist jag gjorde samma promenix men det var ändå helt okej.

Väl över i Brooklyn försökte vi komma på vart vi ville åka någonstans och vilket område som skulle vara bäst för oss denna dag. Jag hade hört mycket om en vintage/secondhand affär vid namn Beacon's Closet så dit ville jag absolut. Vi en närmre titt på kartan upptäckte vi att vi var på helt fel ställe, men hur skulle vi egentligen lyckas ta oss till Beacon's Closet och samtidigt hinna uppleva lite av Williamsburg? Hoppade på ett tåg vid närmsta tunnelbanestation men vi insåg genast att det inte var rätt tåg, hoppade därför av på stationen Hoyt - Schermerhorn Street och där fick vi vänta alldeles för länge på att rätt tåg skulle komma - båda började längta tillbaka till Manhattan just då.

När det rätta tåget väl kom och vi hoppade av på den station som vi trodde skulle föra oss till de platser vi ville se så blev vi genast besvikna när vi upptäckte att även detta inte var helt rätt - eller man kan säga såhär, att det Brooklyn som vi då befann oss i var inte det som vi hade föreställt oss. Med karta i handen som äkta turister gick vi med bestämda steg mot vårt nya mål och hur allt gick avslöjar jag senare idag.

EE.

Delivery from Sweden

I lördags när jag var hemma om efter att jag varit i Brooklyn och innan jag skulle sticka för kvällen hittade jag en liten blå lapp på dörrmattan. I lappen förklarade vår granne att hon mottagit ett paket som jag kunde hämta när som helst och dessutom att det läckte vad hon misstänkte var det där sockret som jag pratat om så länge här. Skyndade mig över till henne gjorde jag på studs och jo men visst, där var ju mitt paket som jag längtat så mycket efter - som dessutom läckte pärlsocker. Godiset som mamma packat ner är halvt uppätet (den andra delen tänkte jag dela med mig till andra här i huset), pärlsockret på sin plats nere i köket, krämerna från apoteket uppackade, MacBook skalet påsatt på datorn och kläderna upphängda, strukna i garderoben. Det var verkligen en sak som lyfte min lördag, även om den ändå redan hade varit riktigt bra.

Idag har pärlsockret kommit till användning och ni kan säkert gissa till vad - ska försöka ta kort på hur resultatet blev dock. Imorgon blir det nog träff med Linnea, vi ska försöka ta oss till Century 21 och kolla om där möjligtvis finns något att fynda. Det ska tydligen regna imorgon så det är ju mindre kul, men desto mer tid för mig att hålla mitt löfte om att ladda upp alla härliga bilder från helgen - skäms verkligen för att dels bilderna inte kommit upp och att uppdateringarna här inte är på topp just nu, SKÄRPNING.


EE.

Time flying by...

Trodde verkligen att jag skulle ha tid att lägga upp en massa bilder här ikväll, men som jag vet sen tidigare så tar det en himla tid att ladda upp och jag behöver verkligen få all sömn jag kan få inför veckan som väntar. Så, det blir alltså till att vänta till imorgon och då kommer jag även kort berätta om helgen som varit.
Hoppas ni haft en bra helg,

imorgon = ny vecka & nya tag !

@ Brooklyn Bridge Saturday

EE.

Warm n' Sunny

Hemtraskandes imorse efter en girls night hos Madeleine så fick jag njuta av dagens underbara väder. Nu efter lite städande på rummet tänker jag bege mig ut på en riktigt lång promenad, en dags om denna får man ju inte gå miste om. Har en del bilder från helgen så de kommer upp så snart jag hinner + kameran följer ju självklart med nu också !

Så nu: på med joggingskorna och ut på Manhattan - mums!

EE.

I'm addicted to...

Sen jag kom hit till USA och till New York har man provat på en hel ny värld av mat, kakor, godis, glass - you name it! Favoriten som verkligen toppar min lista och som jag har svårt att vara utan är dock Frozen Yoghurt. Under mina rundor på stan försöker jag nästan pricka in att vara i närheten av ett froghurt ställe och om jag inte är det så tar jag mig till ett på vägen hem - känner att jag börjat bygga upp en ny last, bra eller dåligt? Men för er som har smakat det så vet ni nog vad jag menar och för er som inte har smakat så har ni en hel värld av olika froghurt smaker och toppings att se fram emot. Kanske är nästa franchise-möjlighet för sommar Sverige?

Så, ja - I'm a froghurtholic !

EE.

Wednesday in NY

EE.

RSS 2.0