YEEEEY

Förlåt för extremt dålig uppdatering, men det är så att de närmaste dagarna har jag bara fokuserat på EN sak nämligen att ta körkort!!
Och idag gjorde jag det =D
Nu får jag alltså göra vägarna osäkra på egen hand, haha!
Jag kommer att skriva lite mer imorgon, har en del att berätta och sådär men är alldeles för trött just nu.
Sov gott allesammans, det kommer i alla fall jag att göra
EE.

Young folks

Godmorgon på er!

Vilken dag jag har framför mig: kommer att sitta en del vid datorn, bege mig till Lund och dessutom planerad spinning ikväll. En morgon som denna när jag behöver lite extra boost så lyssnar jag på musik som gör mig glad och lycklig. Av någon anledning gör just denna låten precis exakt det med mig vilket gör att jag lyssnar på den just nu!

Young Folks - Peter, Bjorn & John

Tittade precis ut genom fönstret, så härligt höstigt det börjar se ut!
Vi hörs lite senare, kommer kanske lägga upp lite roliga saker idag!

EE.

Still looking for a new idol


Idols kvalvecka denna veckan och det är svårt att låta bli att titta på det. Igår gick Linda och Chris vidare vilket var till 100% rätt enligt min åsikt, men vem kommer att gå vidare idag? I kvällens kval var det inte bara en eller två som var bra, nästintill alla gjorde bra ifrån sig.

2004 började Idol sändas i Sverige och jag kan känna att det börjar bli lite uttjatat nu, hur länge kommer vi egentligen fortsätta att leta efter nästa idol ?

Vem går vidare från kvällens kval då ? Det är bara att vänta och se helt enkelt!

EE.

Something to put on my wall

Jag skrev att jag skulle visa tre saker som jag köpte i lördags då jag var i Köpenhamn och ledtråden jag gav er var att de skulle vara på en plan yta.

Nu tänkte jag berätta och visa vad dessa saker är för något, nämligen 3 stycken posters från en liten butik på Ströget som heter Posterland.

Om jag inte redan berättat det så förstår ni det kanske genom vilka motiv jag valde att köpa, j'adore Audrey Hepburn. Hon var en underbart vacker skådespelerska som verkligen "made an imprint in this world".
Har inte sett alla hennes filmer tyvärr, dock var Breakfast at Tiffany's verkligen underbar.

Tillbaka till körteorin ett tag, sen är det dags för stentufft träningspass

EE.

Shoes, Shoes, Shoes

Jag har märkt att jag på sista tiden blivit lite av en shoe-maniac!

Det känns som att jag köper skor hela tiden och att det enda jag egentligen kikar efter ute i affärer är just nya skor. Förra veckan visade jag bilder på mina röda skor som jag köpt nu i höst och här kommer en bild på ett par andra skor köpta i höst.
Suede Shoes från Zara

Just nu drömmer jag om en skogarderob som ser ut som den här bloggarens

Helt underbar!

Idag har jag som vanligt varit en sväng inne på körskolan i Lund, jag hann även med att hälsa på mina gymnasielärare och hämta upp en referens till min Au Pair ansökan. Det känns verkligen som att min ansökan börjar arta sig nu någorlunda, men det är fortfarande en del moment kvar!

Lite senare ska jag visa tre saker som jag hittade i Köpenhamn i lördags, en liten ledtråd är att de sitter på en plan yta.

EE.

The september issue

Lite tjockare än septembernumret av svenska ELLE

Det var alltså septembernumret av amerikanska Vogue som jag varit på jakt efter nu i över en månad. Numret kom ut i början av augusti i USA och redan då sprang jag och kollade efter numret i olika butiker, men inte förrän nu har den alltså kommit till Sverige.

Aja, glad är jag för att jag äntligen lagt vantarna på den i alla fall! Än så länge har jag bara hunnit bläddra igenom den 726 sidor långa modebibeln, dock läste jag någonstans att 529 sidor är reklam.
Jag har ju som sagt bara hunnit bläddra i den men här är några bilder på vad jag än så länge tycker mest om.

Halle Berry var covergirl på the september issue 2010
Lara Stone i ursnyggt modereportage
The Victoria's Secret Angels
Snyggt i NYC
Miranda Kerr som gudinna

Nu är det dags för idol, första kvällsfinalen ! Glöm inte heller andra avsnittet av Svenska New York-fruar ikväll 21.00 på tv3.

EE.

It's a new week

Monday, Monday, Monday!

Nu har nedräkningen verkligen börjat, hjälp!

Köpte en sak idag som jag efterfrågat ända sen i augusti och blivit chockad över att den inte kommit förrän nu. Tog precis lite bilder på den som jag skulle lägga upp här på bloggen, men självklart har jag glömt min överföringssladd hemma hos min mamma ! Ska hämta den om en liten stund hade jag tänkt, måste bara göra lite teoritester först.

Så kika in om en liten stund, ska försöka ta lite bilder på det jag köpte i Köpenhamn i lördags också för jag har ju glömt att visa det! Bjuder på en bild från New York med tanke på att jag inte kan föra över de bilder som jag hade tänkt från början

The Empire State Building oktober 2008

EE.

the heart of a grey saturday

Idag har jag pluggat en hel del körteori, behöver snart börja igen då allt måste hinnas med.

Jag lovade er lite bilder från min gråa men härliga gårdag i Köpenhamn och här kommer de!

Moi och syster Josefine
Imorgon kommer jag att visa er mina små shoppingfynd jag gjorde igår.
Hoppas att ni haft en skön helg!

EE.


Sunday bloody sunday

Så var det alltså söndag igen och bloggandet har alltså hållt på i exakt en vecka idag.

Ville bara be om ursäkt för dålig uppdatering igår, hade inte en minut över till att sitta framför datorn tyvärr. Köpenhamn var underbart och färgglatt trots det gråa vädret, lite shopping hann jag dessutom med. Tog lite bilder som jag tänkte visa er men jag har inte hunnit lägga in dem på datorn än, så ni kika in lite senare om ni vill se dessa !

Lyckades även hinna med att träffa lite gamla klasskompisar igår kväll, som jag saknat dem!!

Sitter med näsan djupt ner i körteoriboken just nu, det är väl så de närmaste timmarna ser ut dessvärre.

En lite rolig sak jag blev påmind om när jag bestämde mig för rubriken till det här inlägget som är U2s kända låt vid namn just Sunday Bloody Sunday är hur jag verkligen inte kan höra något annat än "små n*grar i sanden". Första gången jag fick höra talas om detta, att man alltså kan höra en annan text i låtens refräng än den som ursprungligen sjungs fick jag ett skrattanfall. Om ni inte vet vad jag menar så lyssna på det här klippet.


EE.

Wonderful Copenhagen

Idag ska jag till Köpenhamn, underbara Köpenhamn!

Vädret ser ju dock inte speciellt roligt ut just nu, men det är bara att hålla tummarna för att det blir bättre lite senare idag.

Ska hålla ögonen öppna för allt det som jag inte kunde hitta i Malmö igår, så jag hoppas på lite shopping idag!

Berättar om hur det var när jag kommer hem ikväll,
ha en bra dag allihop!

EE.

Bilder tagna i Köpenhamn sommaren 2009

Doesn't mean anything

Låttiteln på en låt jag tycker väldigt mycket om just nu - Doesn't Mean Anything av Alicia Keys. Hon är en underbar artist som bara levererar och levererar, kanonlåtar !

Skulle ju visa de små köpen jag gjorde tidigare idag:
Färgen på läppglanset är i verkligheten mer höstigt vinrött, alltså inte så rött som på bilden.

Imorgon blir det full rulle och jag hoppas på att göra med shopping då, men var någonstans det får ni reda på imorgon !

Ha en riktigt härlig fredagskväll.

EE.

one of those days

Detta är typiskt en sån dag som jag känner att jag skulle vilja vara någon annanstans.

Min lilla shoppingtur in till Malmö blev inte alls så lyckad som jag hade önskat, tyckte inte att det fanns något intressant alls ! Lite småsaker handlade jag, visar de förmodligen lite senare ikväll.

Får väl fortsätta att kämpa på så kommer jag väl komma dit jag vill snart förhoppningsvis.

EE.
Photo by me

Thank god it's friday

Åh, härliga fredag!

Vaknar upp av solen som tittar in genom mitt fönster och känslan av att det snart är helg sprider sig från topp till tå.

Som vanligt är det snart dags att bege sig till körskolan igen, men efter det tänkte jag bege mig in till Malmö för lite fredagsshopping! Det är löning för min del idag dessutom, alltid kul när det kommer in lite pengar på kontot.

Om det blir några shoppingfynd ska ni få se det lite senare. Ha en bra dag tills vi hörs igen.

EE.
Bryggan i Lomma för 2 veckor sedan

And it was amazing

Ja, så enkelt går det alltså att beskriva, IT WAS AMAZING !

"I'm singin' in the rain, just singin' in the rain.." och regnet bara forsade ner på scen, det var magiskt! Från det att ridån gick upp i första akten tills dess att den gick ner i andra akten hade jag ett stort leende fastklistrat på läpparna hela tiden. Har sett en del musikaler men den här toppar det mesta: humor, härligt skådespeleri, grym orkester, underbara dansnummer och stjärnor av hög klass. Föreställningen var helt slutsåld och tydligen är det så med de flesta av de föreställningar som fortfarande är kvar. Trycket på biljetterna är helt enormt vilket är totalt förståeligt nu efter att jag sett musikalen med egna ögon!

Malmö Opera har verkligen gjort ett kanonjobb med en riktigt bra uppsättning av en klassiker till musikal, 5/5 stjärnor får den av mig utan tvekan.

Imorgon kanske jag berättar om vad jag ska hitta på för något kul på lördag, kika in så får ni se!
Nu ska jag krypa till kojs, sov gott allihop.

EE.
Bild utanför Malmö Opera ikväll

Time for a musical

Det blev alltså av redan denna veckan i alla fall!

För de av er som läste igår skrev jag om att jag tillsammans med min pappa skulle gå och se Singin' in the Rain på Malmö Opera, dock var det något som hade gått fel med våra biljetter vilket gjorde att vi inte fick se den igår.

Tur i oturen så fick vi tag i biljetter till kvällens föreställning istället, so tonight it's time for Singin' in the Rain !

EE.


Walking in ReD

Hemkommen från körskolan, ett steg närmare!

Skrev imorse att jag skulle visa något som jag köpte förra veckan och här har ni dem.
Mina underbara röda skor från New Look. Tror att de kommer att användas en hel del i höst, ett perfekt sätt att piffa upp en outfit. I de stora modehusens A/W'10 kollektioner har den röda tråden bokstavligen talat varit röd, minst en outfit per modevisning har innehållit den röda färgen.

Ni lär få se dem på i framtiden !
Ska ta en lång powerwalk med Zack nu, sen ska jag berätta en rolig sak!

EE.

Wake up happy

Det är väl något som man alltid vill göra, to wake up happy.
Den där härliga känslan man har ibland på morgonen som säger en att det här kommer att bli en riktigt bra dag. Dock börjar inte alla morgnar på detta sätt, men man kan ju alltid försöka att börja dagen med positiva tankar i alla fall.

Nu ska jag snart bege mig till körskolan, känns som att huvudet är fullt med körteori just nu!
Lite senare idag kommer jag att visa ett köp jag gjorde i förra veckan + lite annat.

EE.

Underbar New York-frukost i vintras

Change of plans

Tydligen hade biljettnissen gjort fel på Malmö Opera, så vips var våra biljetter borta !
Trist, jag som verkligen hade sett fram emot att få se Singin' in the Rain :(
Kanske får en chans till i nästa vecka, det är väl bara till att hålla tummarna!
Well well, tillbaka till den inte så mysiga körteoriboken nu då!

Idag har det ju förresten varit en hel skön dag med mycket sol och värme, såna här dagar får mig verkligen att tänka tillbaka på sommaren.
Tyvärr bor man i ett land där somrarna är alldeles för korta, men kanske blir det ändring på det i framtiden?

EE.

Bilder från Kreta i somras

Tonight it's time for

Ja, just precis!
Ikväll ska jag tillsammans med min pappa gå och se Singin' in the Rain på Malmö Opera.
Min pappas barndomskompis är med i Malmö Operas orkester vilket har lett till att min familj varit på en hel del föreställningar, det har vi varit ända sen jag var liten och jag har alltid tyckt otroligt mycket om det.
Enligt vad jag hört har musikalen fått riktigt bra recensioner, så jag har ganska höga förväntningar inför ikväll.

Ni får höra om hur den var när jag kommer hem. Ha en bra kväll :).

EE.

Mm what a day

The countdown has begun, oo vad jag längtar!

Sitter just nu och slipar på mitt Au Pair host letter och det är inte helt lätt. Det där med att verkligen få fram vem man är som person och samtidigt försöka visa sin personlighet på ett papper tar lite tid. Jag får nog lägga det åt sidan så länge och kika på det imorgon istället.

Nu är det dags för en liten promenix med den här lilla filuren i det soliga höstvädret. När jag kommer tillbaka ska jag hålla mitt löfte och berätta om vad som händer ikväll.

EE.

Vår hund Zack i sin röda scarf

Sunshine

Godmorgon!
Ska snart bege mig mot körskolan och ännu en körlektion, som jag längtar efter det där körkortet nu!
Ikväll ska jag tillsammans med min pappa hitta på något som kanske inte direkt förknippas med en vanlig onsdagskväll, men kul ska det bli i alla fall. Berättar vad vi ska göra ikväll lite senare idag, så kika in då.

EE.
Bild från i början av augusti

Skinnjacka Zara
Linne Topshop
Väska Michael Kors

XoXo gossip girl

En lång dag börjar nu lida mot sitt slut och jag är ett steg närmare körkortet då halkan avklarades idag.

Jag skrev imorse att jag skulle skriva lite om en av mina favorit tv-serier och det är precis vad jag tänker göra. De flesta som känner mig vet att jag kollar på en hel massa serier, under gymnasiet var det ibland det stora samtalsämnet på morgnarna om man sett de nyaste avsnitten eller ej.

Men för att komma till saken, en av guldklimparna i tv-serievärlden är enligt mig gossip girl. Under våren 2008 hade denna serie premiär och blev oerhört populär med en gång. Gossip girl baseras på Cecily von Ziegesars böcker med samma namn och handlar om den unga societeten i New York. Två av seriens huvudkaraktärer Blair Waldorf och Serena van der Woodsen ses i varje avsnitt i underbara outfits och kreationer och det är en av orsakerna till varför gossip girl är en av mina favoriter.

I förra veckan hade säsong 4 premiär och idag kan man se avsnitt 2 på internet. Jag brukar se gossip girl på den här sidan.

EE.


Good morning

Då var det alltså tisdag och dags för körlektion och risktvåan idag, halkkörning.
Kommer att vara borta hela dagen, men kika in ikväll någon gång så ska jag berätta vilken en av mina favorit tv-serier är.

Ha en bra dag,

EE.
Jag under frukost i New York i vintras med favoriterna hot chocolate och everything bagel with cream cheese

yet another show

Då var det alltså dags, ikväll var det premiär för Svenska New York-fruar på TV3.

För nästan precis ett år sen satt jag bänkad framför tvn när ett nytt program kallat Svenska Hollywood-fruar skulle ha premiär och de flesta vet väl hur det gick. TV3 gjorde en succé med sitt nya program, till och med våra grannländer har gjort sina egna varianter.
Men ikväll utspelar sig alltså inte programmet längre i Hollywood, utan nu var det dags för societetsfruarna i New York att få visa sina liv framför kameran. Självklart satt jag nyss och kikade på detta och jag kan väl redan nu säga att det är ganska underhållande.
En av fruarna, Madeline var ute på en "liten" shoppingtur i början av avsnittet och jisses vad vissa kreationer var snygga. Samma fru hade även organiserat ett fashion charity event där underbara vintage kreationer såldes av en stylist från Vogue men även fantastiska juveler.
Om det lovas mer av detta kommer jag att sitta fastklistrad !

EE.

I wanna be a part of it



Bilder tagna hösten 2008

New York City - min drömstad.
Jag har alltid tyckt speciellt mycket om den här staden, redan innan jag ens hade varit där för första gången. Hösten 2008 åkte jag dit tillsammans med min pappa och syster och varje sekund var oförglömlig. Redan efter första dagen kändes det som att jag funnit ett andra hem, en känsla som jag haft ända sen dess.

I vintras åkte jag tillbaka till det stora äpplet tillsammans med min kompis Emilia och våra resväskor var fulla med fynd när vi skulle hem. Men det är inte bara fulla resväskor man åker hem med, det är mestadels alla minnen av staden som aldrig sover.

Jag har drömmar som jag hoppas ska ta mig till New York en dag, men vem vet?

EE.

Gotta keep on drivin'

Är just nu mitt uppe i en 3 veckor lång intensiv körkortsutbilning, så förhoppningsvis kanske jag har mitt körkort någon gång i nästa vecka. Det kommer att bli så otroligt skönt när allt med körkortet är klart, med tanke på att det varit på gång under ett bra tag nu.
Förutom intensivutbildningen jag går på håller jag just nu även på att söka till Au Pair in America. Jag tog studenten i våras och har väl alltid haft en liten tanke på det här med Au Pair, men det är inte förrän nu som jag verkligen känner att det är något jag absolut skulle vilja göra. Jag skulle kunna tänka mig att åka så snart som möjligt, men körkortet måste skaffas först. Jag har en inbokad intervju med organisationen Skandinaviska Institutet i början av oktober så jag ska försöka få färdigt min ansökan innan dess i alla fall. Ska bli spännande att se vad som kommer hända de närmsta veckorna/månaderna, vem vet jag kanske befinner mig på andra sidan Atlanten innan jag själv hinner blinka.
Kika in lite senare idag så ska jag berätta lite om min drömstad (bilden här under kanske kan tipsa lite om vilken).
EE.
Fotograf: Moi

Life inspiration

http://changarrodechunches.tumblr.com/    Underbart
Bild hämtad från http://changarrodechunches.tumblr.com/

Blev tipsad om Carlos Naude's blogg häromdan som innehåller massor av underbara bilder. Syftet med den här bloggen är förmodligen att ge människor inspiration i livet alla de dagar som är lite mer gråa än andra. Jag tycker att han gör ett underbart jobb och budskapen är otroligt bra.
EE.

First Time

Första inlägget, here we go. Har pratat om att starta en blogg under en lång tid nu, men det har varit mycket som gjort att det inte blivit förrän nu.
Min header är på ett kollage jag gjort själv för en tid sen och bilderna är urklipp från olika tidningar, mestadels svenska ELLE. Denna bloggen kommer att handla om lite smått och gott.
Jag har ett himla intresse för mode som för ett år sedan verkligen bara exploderade, vilket gör att en del av bloggen självklart kommer att handla om just det. Jag läser själv en hel del bloggar varifrån jag säkerligen kommer att hämta inspiration ibland.
Detta är något helt nytt för mig, men det är bara att hålla tummarna för att det ska bli något bra.

RSS 2.0